2023-08-07
最近好鍾意去太子搵食,除咗餐廳選擇多,價錢都比較公道,今日嚟試吓呢個壽喜燒。之前食過日山,呢間就會比較再貼近香港人嘅口味,都非常唔錯。店員服務態度殷勤,令人食得都好舒服。壽喜燒套餐 - $288壽喜燒牛,選擇好多,經店員介紹吓,試咗牛板腱,真係非常之好嘅推介。首先店員會用大蔥同洋蔥幫你開爐,之後佢會教你仙樂壽喜燒汁將牛煎熟,再點蛋黃,燒到差唔多,就落湯底,sabu sabu. 首先牛肥瘦均勻,食落口有牛味,如果唔小心整太熟,都唔會un。之後嘅配料菜、粉絲等等都好新鮮同高質。我地仲加左$28要左個稻庭烏冬,烏冬吸晒壽喜燒嘅汁,好正!吉烈千層豚烏冬 - $98烏冬湯底有三款,我哋揀咗傳統日式清湯,味道清清地,但加上櫻花蝦、昆布等配料,就變得好豐富。吉列千層豚,出面食起碼過百,呢度價錢好優惠,但品質都好高。千層豚一睇就知心機菜,一層一層嘅豚肉,外皮炸到酥脆,中間夾住芝士,口感特別,味道一流。 名古屋風味粟米(素)- $ 58呢個好似平時去大排檔食嘅粟米,喺呢度變咗日式,出面應該係一啲七味粉再加乾蒜,好香口,粟米都幾甜。日本抹茶/柚子汽泡水 - $ 15/$28食日本嘢最啱叫返日本嘅飲品,先至
壽喜燒套餐 - $288
吉烈千層豚烏冬 - $98
名古屋風味粟米(素)- $ 58
日本抹茶/柚子汽泡水 - $ 15/$28
食日本嘢最啱叫返日本嘅飲品,先至夠夾。兩樣都大大支價錢又唔貴,抵飲!