2020-05-25
【性價比超高的酒吧餐廳】美味的食物,美麗的風景,喜歡的人,都成為食一餐好的晚餐的重要元素。好開心同小可愛一齊去左旺角一間性價比超高的西餐,餐廳位於大廈最高嘅一層,一個晚餐時段可以飽覽旺角日與夜嘅風景;天色未暗仲可以望到海景,七點幾太陽落山後就係浪漫嘅夜景。✨牛油果沙律~開胃沙律,牛油果份量又多又新鮮。✨Cocktail--Blue Hawaii & Singapore Sling~我唔係飲酒之人,但其實都中意飲cocktail,因為好靚,可以打卡😂,但cocktail 啲味有時都幾伏。好彩我地叫呢兩杯都幾好味,好順口,易入口,唔係落好重糖漿果種。我飲果杯係blue hawaii,個圖片明明係藍色黃色漸變,但出來變左綠色,我上網睇原來係唔同的調法,話搖勻口感會順滑啲。✨脆炸香草田螺釀白菌~熱辣辣新鮮即炸,外脆內軟,切開係田螺加埋白菌,原來好好食,唔洗成日淨係食焗田螺咁悶。✨香煎鵝肝伴焦糖蘋果紅莓燒汁~超大塊鵝肝,但一啲都冇肥膩感,切少少焦糖蘋果點少少紅莓燒汁,酸酸甜甜令人回味無窮。✨醬燒豬仔骨~大大份豬仔骨,燒得超級香,仲要好多肉,肉質嫩滑唔韌,帶甜的醬汁食到舔舔脷。✨蟹肉帶子意大利飯~
✨牛油果沙律
~開胃沙律,牛油果份量又多又新鮮。
✨香煎鵝肝伴焦糖蘋果紅莓燒汁
~白汁定紅汁,我多數揀白汁,仲要多汁,多忌廉,呢個意大利飯好抵食,係真係意大利飯,唔係用珍珠米扮,軟硬度啱啱好,唔會似生米😆啲鬼佬食得好生。重點係兩粒帶子勁大粒,一啖食唔哂,多汁加分。
~最後食埋甜品,有驚喜,朱古力心太軟烤得外皮有少少脆,加埋濃濃的流心朱古力,無得輸。另外配上餐廳自家製的柚子味雪糕,好清新,出面食唔到。
...
...
好滿意的用餐體驗,用餐前會先上一個熱的餐包同香草牛油,每一道菜食完先會上下一道菜,店員服務超級好,又好細心介紹有咩啱食,埋單之後仲悄悄地衝出去㩒lift😭😭好偉大,疫情之下,辛苦你們。
✨朋友慶生同情侶約會之選,甜品仲可以叫佢地寫字!!