2022-02-09
今日同朋友黎到位於銅鑼灣既哩間日式丼飯店。餐廳既丼飯選擇非常多,而且性價比好高,而家仲有超抵食既抗疫魚生丼,只係$48就有三文魚蟹籽丼或者香蔥吞拿魚腩蓉丼,真係勁抵❗️而任何時間三間分店外賣自取都有九折優惠。🔸三文魚蟹籽丼 $48$48就有六塊三文魚同埋堆成小山丘既蟹籽,仲配埋麵豉湯,性價比真係超高,而且三文魚同蟹籽都新鮮好食,抵食之選👍🏻🔸鵝肝和牛丼 $108鵝肝非常有質素,一入口外層香脆,內裏綿軟,油脂四溢,送飯真係一流!而和牛有好多舊,非常足料,我地揀左五成熟,入口牛味香濃,肉質嫩滑軟腍,真係啖啖肉,亦係非常好食,仲配埋沙律同麵豉湯,好食抵食推介👍🏻🔸芝士年糕 $38哩個芝士年糕真係不得了!外脆內綿軟,入面仲有味道濃郁既芝士,非常好食,必點推介👍🏻🔸鹽燒牛舌 $48牛舌有四件,都幾厚身,肉質爽彈,牛味香濃,灑上鹽同胡椒,非常惹味。🍹完熟水熟桃梳打 $30水蜜桃味好突出,味道香甜,解渴一流。整體黎講,餐廳食物有質素,而且價錢實惠,依家仲有$48抗疫魚生丼,完全係抵食之選。
🔸三文魚蟹籽丼 $48
🔸鵝肝和牛丼 $108
🔸芝士年糕 $38
🔸鹽燒牛舌 $48
🍹完熟水熟桃梳打 $30
水蜜桃味好突出,味道香甜,解渴一流。