2021-02-12
之前食過尖沙咀加拿芬道店後一試難忘,再嚟食呢間旺角新店。今次揀咗最貴嘅M8澳洲極上和牛吃到飽湯底就揀咗台灣濃香蕃茄鍋🍅我大力推介呢個湯底,番茄味非常之濃郁,有好多蕃茄肉,飲落去酸酸地好開胃,一路食都唔會覺得膩。配料方面真係好多選擇,蔬菜類,丸類,麵類(有寬粉同王子麵)都好多元化,而且每一樣都好新鮮。而主角牛肉方面,果然係澳洲極上和牛,肉質嫩滑,入口都唔油膩,牛味好濃,放入湯底大約5秒就已經剛剛好!特別想推介佢嘅墨魚滑同花枝丸,口感彈牙,夾雜埋墨魚,好好味😋來食台式火鍋,當然要食鴨血,鴨血非常之滑,完全冇腥味,同出邊食果啲唔係真嘅鴨血真係唔同!最後甜品有任食嘅豆腐雪糕豆腐味香濃,清清地唔會太甜,用來做一餐火鍋嘅收尾非常之適合最後一定要提,服務員嘅服務態度非常之抵讚,有喺台灣食嘅台式餐廳服務嘅質素,主動加湯,收食完嘅碟亦都好快。總之成餐飯都非常滿意
今次揀咗最貴嘅M8澳洲極上和牛吃到飽
湯底就揀咗台灣濃香蕃茄鍋🍅
最後甜品有任食嘅豆腐雪糕
豆腐味香濃,清清地唔會太甜,用來做一餐火鍋嘅收尾非常之適合