2021-10-04
星期六突然想食鰻魚飯,見到姨間餐廳都幾多like,試試佢。因為2點30左右先入座可能過左lunch time 所以完全唔洗等位,2位一到就入得。見左2個lunch sets定食, 包埋前菜沙律,茶碗蒸蛋,麵豉湯同小甜品。我地叫左一個鰻魚飯定食同一個吉列蝦什錦定食再加多份牛舌😋前菜同茶碗蒸鰻魚飯定食 - $90 (4/5) 鰻魚汁夠哂送飯,肉既份量都夠,有小咸,重口味人士最愛❤️吉列蝦什錦定食 -$74 (4/5) 性價比超高,隻蝦勁大隻,炸得好好食,炸粉不算厚。炸蠔都好正,好juicy ,一d都唔腥,有2隻,仲有2塊都唔細舊既炸雞。個烏冬份量唔多,不過好好食,似真係手打烏冬,好彈牙,食哂成個餐都好夠飽。另加左一份燒牛舌 -$43 (4/5)佢係小小厚既牛舌,一串6粒,有大有小,加左小小鹽同黑椒燒,好香口,好正😋最後仲有個跟餐送既小甜品,黑糖蕨餅,個人好鐘意食蕨餅,所以覺得好正,本身已經食到勁飽,份量細細岩岩好。總結: 埋單一人105蚊連埋加一,有full set,性價比真係勁高,仲要好好食😋😋😋一定有下次。😋😋😋
前菜同茶碗蒸