2018-08-11 39 瀏覽
是日經過尖沙咀,朋友好想燒肉,但你知架啦大部分都等好耐🤢咁啱見到依間新開嘅日式燒肉,可以唔洗等咁耐,所以就衝左入去試☺️成個氣氛都好wood,deco都偏工業風🧡🧡怕熱氣嘅佢都有好多前菜,沙律同湯個啲見到佢啲小菜個名全部都想試,所以叫左依個 啦!大人氣霧島溫泉蛋飯 $48依到好抵讚嘅係佢啲飯啊湯啊真係好平🧡依碗只要就有,唔夠飽都可以叫多碗🤣佢啲溫泉蛋溢開後好正啊🤡🤡🤡蔥燒鹽香牛舌 $88每次嚟食日式燒肉我一定會叫京蔥牛舌,主要食嘅就係佢嘅嫩度。今次佢用檸檬汁加入蔥花,咁就唔洗另外加啦😌好快就燒完!日式比韓式火侯勁,所以好快就熟,仲要完全保留到原汁原味!我翻左2次就熟曬!第二次加蔥就啱啦😆另一類必叫嘅就係極上牛板腱 $178,燒肉點可以唔食啖啖肉啊要keep住肉汁,最講究就係翻烤次數,黑毛豬護心肉$98佢個辣醬十分惹味!切得幾平均,燒上嚟唔會太厚!臟物三點盛 $168牛大腸牛小腸仲有牛胃,我其實唔太分得到,但燒下如果有杯酒就正!依到嘅果汁大大杯,好爽快!

成個氣氛都好wood,deco都偏工業風🧡🧡

怕熱氣嘅佢都有好多前菜,沙律同湯個啲
見到佢啲小菜個名全部都想試,所以叫左依個 啦!

大人氣霧島溫泉蛋飯 $48

佢啲溫泉蛋溢開後好正啊🤡🤡🤡

蔥燒鹽香牛舌 $88

要keep住肉汁,最講究就係翻烤次數,

黑毛豬護心肉$98

佢個辣醬十分惹味!切得幾平均,燒上嚟唔會太厚!

臟物三點盛 $168

依到嘅果汁大大杯,好爽快!