2024-08-02 656 瀏覽
早幾日和家人去元朗食放題,餐廳內分西式佈置和日式格局,兩者感覺都幾舒適,日式裝修的日風味濃,很有特色。生蠔任食超正,我非常愛食生蠔,雖然不是超大隻,但絕對不細隻,入口很新鮮,可以不添醬料料,有淡淡我咸味,相當creamy ,真係食蠔都翻本。燒羊扒,外皮燒得夠焦香,肉質嫩滑,熟度適中,不會有過多的肥膏,沒有羶味,不錯。刺身款式非常多,各式各樣的生魚片、赤蝦、帶子,連長腳蟹腳都是無限供應,我最喜歡食帶子,很新鮮,入口甘甜。油甘魚都好好味,油潤嫩滑。炸物都唔錯,芝麻雞翼外皮炸得好香脆,肉質保持肉汁,不會乾,都幾入味。炸蠔都幾好食,好酥脆惹味。烤鵝肝烤得好香,表面微焦,入口即溶,十分滑,味道香濃不膩,配菠蘿一齊幾夾。甜品選擇都不少,咖啡雪糕有濃郁的咖啡香味,雪糕都幾滑,最好是不太粗。