2022-04-28
呢間係朋友推薦,食完又真係覺得唔錯!三杯蜜汁烤雞扒便當($5️⃣8️⃣)佢可以配埋支裝冷泡茶,本身嗰日想試茉香蘋果茶🥺,但好可惜冇,唯有叫綠茶飲,都幾大枝。呢個雞扒便當拎上手感覺份量好多😌,佢除咗有一塊大雞扒,仲有啲配菜。粉絲、粟米同埋菜甫蛋!粉絲炒得好入味,菜甫蛋都好正🙈,呢兩個配菜都好好食。不過我真心推薦佢塊雞扒,因為佢真係啲肉係好嫩滑,甜甜地好夠味!50幾蚊一個餐性價比真係幾高。台灣鐵路大排骨便當($6️⃣2️⃣)佢嘅配菜同雞扒一樣,肉嘅份量都幾多下!其實我幾鍾意呢一款排骨,因為食落去冇咩肥肉,但係佢啲肉瘦得來唔會乾柴,仲係保留到肉汁。呢個我都覺得值得食,幾有驚喜。鹽酥雞(+$1️⃣2️⃣)另外套餐加$12有一款小食,通常我都一定揀鹽酥雞🤣。大概有7,8粒左右,粉唔會太厚,肉又唔會太乾冇汁,都唔錯。梅香烤地瓜(+$1️⃣2️⃣)平時呢係一條條,佢係一粒粒更方便。地瓜好淋好甜,同酸酸地嘅梅粉一齊食好夾,基本上我叫小食都一定叫呢個🤣,超級鍾意食番薯。其實我覺得整體質素都好滿意,價錢又唔貴,份量十足。同埋佢啲配菜都好好食😋,感覺上試咗好多嘢!
三杯蜜汁烤雞扒便當($5️⃣8️⃣)
台灣鐵路大排骨便當($6️⃣2️⃣)
鹽酥雞(+$1️⃣2️⃣)
梅香烤地瓜(+$1️⃣2️⃣)