2022-09-07
.今晚同朋友又去左食一鍋堂,瓊華中心分店d座位幾寬敞舒服喎!今次揀左食C餐,同埋試左新推出既艇家一品魚湯鍋:鍋內有海蝦、鯇魚肉、蜆、咸菜等配料,魚湯好濃郁鮮甜,未打邊爐前先飲左碗!.除左用QR code order 火鍋配料,自助區域有小食任拎.我就拎左麻辣腎片、四季豆、無骨鳳爪、麻辣鴨血,特別係麻辣鴨血,好入味好有台灣風味!.唔只小食,黃金炸魚皮超正!又脆又有咸蛋黃咸香!.仲有丸類拎,芫茜燒賣、三星貢丸都係高質特別既丸類.然後我地order左幾款牛肉:美國安格斯牛肉、手切牛頸脊、封門柳、澳洲M5和牛板肉、精選進口牛板腱.個人鍾意美國安格斯牛肉、手切牛頸脊,前者油脂分布平均,後者牛肉味濃,如果鍾意有咬口既肉類,可以order牛板肉、封門柳.海鮮類如新鮮海蝦、蜆好新鮮,用魚湯湯底淥熟好夾.手打蝦丸、墨魚丸都唔係渣流灘,質素好.自家涼茶:金羅漢海底椰茶、洛神花茶、玫瑰花黑枸杞茶呢三款都飲晒,如果無糖更佳!.最後食埋軟雪糕甜品,又係滿足既一餐!
除左用QR code order 火鍋配料,自助區域有
小食任拎
唔只小食,黃金炸魚皮超正!又脆又有咸蛋黃咸香!
仲有丸類拎,芫茜燒賣、三星貢丸都係高質特別既丸類
海鮮類如新鮮海蝦、蜆好新鮮,用魚湯湯底淥熟好夾
手打蝦丸、墨魚丸都唔係渣流灘,質素好
自家涼茶:金羅漢海底椰茶、洛神花茶、玫瑰花黑枸杞茶
呢三款都飲晒,如果無糖更佳!
最後食埋軟雪糕甜品,又係滿足既一餐!