2022-09-28
呢一間店幾大燈光光猛坐位舒服枱同枱之間既距離好闊, 出出入入拎野飲都唔會撞到人而且裝修好新, 色調柔和舒服真係一間好強勁既任食打邊爐因為第一, 佢係冇限時, 呢個位睇到O晒咀第二, 佢既食物既種類真係好多打邊爐之前, 仲會有餐前小食, 刺身盛, 同埋雞煲/酸菜魚俾你食而且佢仲有包埋海鮮拉盤同牛肉拼盤!有兩大櫃既飲品可以任飲個價錢配以上既食物實在太抵食啦, 而且冇限時食物質素如何呢?個食物水準又幾好wo! 另外, 呢間店仲有一個位值得讚揚老闆係一位愛寵之人店家用左哥基做公司LOGO而且店內好多位置都有狗狗貓貓既頭像, 畫像狗狗既頭像融入左好多既位: 打邊爐爐頭個面, 餐枱枱紙等等為既就係想宣傳一個概念「愛護毛孩, 一生寵愛」希望大家好好愛護貓狗, 絕不棄養多了一份意義➽Round 1餐前小食任叫, 食到夠先去下一ROUND 我地叫左薯條, 蟹籽沙律, 酸甜炸大腸薯條同酸甜炸大腸都係新鮮炸出黎, 熱辣辣蟹籽沙律係BAR 位都有人即整出黎幾樣都唔錯➽Round 2三點刺身盛合(一次性) 有好巨大隻既牡丹蝦, 北寄貝, 同三文魚鮮度都夠牡丹蝦大大隻, 啖啖肉➽Round 3 (雞煲/酸菜魚)我
燈光光猛
坐位舒服
枱同枱之間既距離好闊, 出出入入拎野飲都唔會撞到人
而且裝修好新, 色調柔和舒服
因為第一, 佢係冇限時, 呢個位睇到O晒咀
第二, 佢既食物既種類真係好多
而且佢仲有包埋海鮮拉盤同牛肉拼盤!
有兩大櫃既飲品可以任飲
個價錢配以上既食物實在太抵食啦, 而且冇限時
食物質素如何呢?
個食物水準又幾好wo!
老闆係一位愛寵之人
店家用左哥基做公司LOGO
而且店內好多位置都有狗狗貓貓既頭像, 畫像
狗狗既頭像融入左好多既位: 打邊爐爐頭個面, 餐枱枱紙等等
為既就係想宣傳一個概念「愛護毛孩, 一生寵愛」
希望大家好好愛護貓狗, 絕不棄養
多了一份意義
餐前小食任叫, 食到夠先去下一ROUND
我地叫左薯條, 蟹籽沙律, 酸甜炸大腸
薯條同酸甜炸大腸都係新鮮炸出黎, 熱辣辣
蟹籽沙律係BAR 位都有人即整出黎
幾樣都唔錯
三點刺身盛合(一次性)
有好巨大隻既牡丹蝦, 北寄貝, 同三文魚
鮮度都夠
牡丹蝦大大隻, 啖啖肉
我地揀左寵寵雞煲
呢個有驚喜
個雞煲醬汁好得
佢個香味好出, 惹味, 呢個推薦
而且店家仲跟左一碟’’豬皮, 魷魚, 牛柏葉’’ 比我地食到一半時落去
豬皮, 魷魚, 牛柏葉索晒D 雞煲汁, 好正, 麻香既辣
雖然雞煲係任食可再添, 但我地已經飽飽地, 要留肚食其他野
我地叫左櫻桃鮮茄薯仔湯
跟手服務員就上埋個海鮮盤, 有:鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇
整體海鮮夠鮮
隻蝦都幾大隻下
潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛板腱肉
成個拼盤好有誠意
因為擺得靚靚地, 而且上面都有紙條介紹係咩肉黎, 唔會食左都唔知咩黎
而且牛肉都好好食
黃喉夠鮮, 爽
我就特別喜歡’’熊本雪花一口牛’’, 因為夠軟身, 肉汁夠多
只好酌量叫一些試下
出去蔬菜櫃拎左一碗菜返黎, 一整個既生菜放到成朵花咁,好有心機
再叫左鵝腸, 午餐肉, 珍寶蟹柳, 鴨血同雲吞試下
午餐肉係白豬仔, 正, 好食
珍寶蟹柳大大條, 好巨
****
整體說, 呢間打邊爐值得我再回頭
因為味道有水準, 用料有誠意
唔會因為價錢平, 同埋唔限時, 而降低個食物質素
坐得又舒服!
服務員好好禮貌, 會同你講解點叩野食, 教你點煮個雞煲等等
全部都好好態度
題外話/補充資料:
$278 任食加一, 星期五、六、日、公眾假期及前夕,加$10