2022-08-17 48 瀏覽
長沙灣元洲商場附近都幾多野食,行左兩個圈都未諗到食咩,朋友最後決定食呢個又中又泰又越既炯記,印象中呢間野係食燒味多。入到去我真係諗住叫燒味,但呢間原來得叉燒五花腩,但唔緊要,我都鐘意,我無食飯,食左佢話自己好出名既鵝油撈麵。朋友揀左麵檔四寶飯,有豬手,牛腩,牛肚加手撕雞,幾得意。兩個男人再加左個雞腎,雞腳,木耳小食。小食裡面雞腎同雞腳都好食,雞腎好爽脆,味道又剛剛好。正!雞腳係泰式版,魚露酸辣味岩岩好,份量又多。木耳就同跟餐小食一樣,不過不失。叉燒鵝油撈麵。叉燒食落無睇落咁肥,咬落去肥度幾好,而個叉燒醬亦唔錯,唔會太甜,幾好胃口。鵝油撈麵就好香好正,可能我又加左蝦子,香味再度昇華,應該可以食多碟🤣四寶飯最好味係手撕雞,味道調教得好好,果然係店舖推薦,其他幾樣都唔錯,叫above average,但又唔叫好特別。總體黎講,性價比好高,而且環境又乾淨,下次可以再黎!

總體黎講,性價比好高,而且環境又乾淨,下次可以再黎!