2021-02-28
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀🔻 新泰東南亞餐廳尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下1A舖及地庫/🧃蒜蓉越南牛油雞翼 $78 小妹一見到蒜蓉同埋牛油就流晒口水,立即就嗌左呢個雞翼,一上枱上面全部都係炸蒜,隻隻雞翼都用牛油煎香,食落口非常香口,加埋啲炸蒜一齊食,更加惹味。/🧃鴨肉生菜包 $78豬肉生菜包就食得多,鴨肉生菜包真係未試過,見到Menu推介,一於試吓。感覺上同豬肉分別唔係太大,但係細心啲試,就會食到鴨特有嗰種油香,仲有小小嘅鴨騷味,都值得一試。/🧃燒原隻魷魚 $98菜式令小妹諗起日本居酒屋嘅汁燒魷魚,原來泰式都係差唔多,都係用一種甜甜地嘅汁去燒,魷魚彈牙,做小食一流。/🧃椰青 $45椰青夠大,夠多汁,食完啲重口味嘅嘢用椰青去中和,圓滿。/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
🔻 新泰東南亞餐廳
🧃蒜蓉越南牛油雞翼 $78
🧃鴨肉生菜包 $78
🧃燒原隻魷魚 $98
🧃椰青 $45
椰青夠大,夠多汁,食完啲重口味嘅嘢用椰青去中和,圓滿。