最近見到網上有人食一條黑蚊蚊既包,覺得好得意。本身都好鍾意食蒜蓉包,但黑蒜蓉包又真係未試過🤭決定要訪尋下呢間餐廳。✨位於炮台山a 出口,轉左直行,過對面馬路就係,都幾易搵。我地今日6點已經黎到,所以可以享受包場既樂趣🤣。✨好耐無飲過石榴汁,味道唔會太甜仲好香石榴味。✨黑炭黑蒜蓉包($70): 外皮勁鬆脆,內裏麵包軟身得黎幾有彈性。佢個黑蒜味勁香,而且食落有少少甜甜地味道都幾特別,唔怪得係呢度既必食之選👍🏻✨白酒橄欖牛油煮蜆($130): 個汁超正,就咁食有d 偏咸,但係好香牛油味,拎黎點個蒜包勁好食。個蜆雖然細細粒,但係完全無沙同好鮮甜,真係唔係好夠喉。✨大蝦黑松露意大利燉飯($190): 蝦有兩隻,真係好大隻,勁鮮甜結實👍🏻。個飯份量唔係好大,不過粒粒飯都鎖住黑松露汁,軟硬適中,唔錯。✨香煎㰖油大蒜帶子意粉($180): 開頭食落去味道比較清淡,蒜味唔算好勁。不過吱左大量檸檬汁之後,成個味道提升左,有種好清新既感覺,仲好食左好多。㨂左幼身既扁意粉,煙煙韌韌好有咬口。✨亮點係果三粒帶子,厚身大大粒,勁彈口同鮮味,幾個item d 海鮮都真係幾有水準👍🏻如果份量方面多番d 就好😋

✨好耐無飲過石榴汁,味道唔會太甜仲好香石榴味。

黑炭黑蒜蓉包

白酒橄欖牛油煮蜆