「簡品堂 Fresh Fresh Bakery」這家主打造型立體蛋糕(3d cake)、各式曲奇、精美西餅、手工蛋捲,近期大熱嘅怪獸波波、麻糬波波、麻糬曲奇等等,這裏都有供應,分店仲越開越多,短短時間已經有12間分店,每次路過都會人頭湧湧,人氣滿滿,非常受歡迎,我今日經過灣仔店都唔執輸,又買咗好多嘢食返屋企🤣🤣▪️怪獸波波🧀原來係紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬波波,完全啱晒我呢個芝士控,滿滿紫菜肉鬆包住鬆軟嘅麵包,再加上味道濃郁嘅拉絲芝士和麻糬,口感Q軟,味道有肉鬆嘅甜香和芝士既鹹香,好好味非常推薦▪️朱古力麻糬波波🍫拉絲芝士波波🧀️芝士口味口感煙韌又帶嚼勁嘅波波,包住濃郁奶香嘅流心芝士,入口溶化,鹹香鹹香,而朱古力口味就係最愛佢流心朱古力醬,咬吓去嘅時候一湧而出,朱古力粉絲完全不能抵擋誘惑▪️麻糬曲奇🍪總共有八個口味可以選擇,就揀咗以下四款我最鍾意食嘅😋😋伯爵茶、開心果、泰式奶茶、特濃朱古力粒粒被譽為網紅推薦爆品,未打開拎上手非常重,就已經知道一定係真材實料,外脆內軟既曲奇,包住超級煙靭嘅麻糬,每款味道突出原材料的味道,而且唔太甜,口感滿滿▪️曲奇鐵盒🎁手工曲奇鐵盒賣相超靚,送俾人更是一流,曲奇口味選擇

▪️怪獸波波🧀

▪️朱古力麻糬波波🍫拉絲芝士波波🧀️

▪️麻糬曲奇🍪
總共有八個口味可以選擇,就揀咗以下四款我最鍾意食嘅😋😋
伯爵茶、開心果、泰式奶茶、特濃朱古力粒粒

▪️曲奇鐵盒🎁
手工曲奇鐵盒賣相超靚,送俾人更是一流,曲奇口味選擇更有二十多款,梗有好多款會啱你口味,而且味道酥脆唔太甜,非常好食👍🏻👍🏻
藍莓果醬、朱古力粒粒、竹炭芝士、鐵觀音堅果
腰果咖啡、伯爵茶南瓜籽、薑味杏仁、抹茶杏仁
手唧咖啡、牛油、朱古力、紫薯合桃、腰果牛油
朱古力杏仁、燕麥曲奇、M & M、小紅莓牛油

▪️手工蛋卷🫔
濃濃的古早味,充滿牛油和蛋香,口感酥脆,蛋卷其實不用多花巧,最簡單和原始就是美味