這間麵包西餅店成日經過都好想買嚟試吓,他們有很多人氣又新穎的產品,而且價錢都很親民!實在有太多東西想吃😝😝,佢哋嘅包裝亦都好可愛~😆 結果買咗好多返屋企慢慢品嚐~早餐同甜品都有着落,滿載而歸!😋以下我精選了幾款推薦俾大家!😝🍪雜錦曲奇禮盒($88)禮罐鐵盒外型可愛,可以自選4款各種口味的自家手製曲奇,我今次選了牛油曲奇、開心果曲奇、Oreo阿華田曲奇、朱古力豆曲奇,每一款都充滿牛油香氣,口感鬆脆而不過甜!👍🏻 開心果味道未算突出,Oreo阿華田曲奇和朱古力豆曲奇,朱古力味濃郁!但開心果曲奇味道比較淡,味道不算突出~🥖伯爵茶帝王蛋卷 ($70)伯爵茶味香濃,有蛋香味而且口感鬆化 !☺️🍰開心果輕芝士蛋糕 ($28)聽聞開心果輕芝士蛋糕好難買到,今次好好彩比我買到最後一個,蛋糕上面放了很多開心果碎,開心果味濃郁,芝士蛋糕口感綿密,質感輕盈,size都幾大!😋🧀焰燒芝士蜂蜜蛋糕 ($38)焰燒過的芝士蜂蜜蛋糕,面層多了蜂蜜焦糖化的香☺️,芝士味都幾香,芝士蜂蜜蛋糕質感輕盈,份量都幾大,好適合開心share!😙👍🏻🍮焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕 ($38)蛋糕上層是焦糖啫喱,中層是布甸,下層是朱古力蛋糕

以下我精選了幾款推薦俾大家!😝

🍪雜錦曲奇禮盒($88)

🥖伯爵茶帝王蛋卷 ($70)
伯爵茶味香濃,有蛋香味而且口感鬆化 !☺️

🍰開心果輕芝士蛋糕 ($28)

🧀焰燒芝士蜂蜜蛋糕 ($38)

🍮焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕 ($38)
蛋糕上層是焦糖啫喱,中層是布甸,下層是朱古力蛋糕餅底,切開中間便有流心焦糖醬和軟糯的麻糬😋,甜度適中,口感豐富!☺️

🌰榛子脆脆糯米糍
外皮軟糯,糯米糍入面有很多榛子脆脆,味道就像金莎一樣,口感豐富!

🔅開心果糯米糍
外皮軟糯,滿滿開心果蓉和脆脆,味道香濃,正!😎🐷

🍠大甲芋頭脆脆糯米糍
外皮軟糯,內裡餡料足不會太甜,還有些脆米,令口感更豐富👍🏻

🥐開心果扁牛角可頌 ($38)

呢到都有大熱扁牛角可頌,口感好酥脆,造型好可愛!開心果醬比較甜咗少少😂

🍍纏綿拉絲芝士菠蘿包 ($16)
翻焗完熱辣辣,外皮很鬆脆,裏面的芝士焗完後有拉絲效果,還有芝士粒粒,食完大滿足!😋 非常推薦!👍🏻

🧀拉絲芝士波波($22)
外表看似平平無奇,建議翻焗完會熱辣辣,裏面的芝士焗完後有拉絲效果,還有芝士粒粒,好滿足又抵食!

🦁獅子王肉鬆拉絲芝士包 ($16)
獅子頭外型可愛,芝士拉絲,配上獅子頭上面甜甜地的肉鬆,鹹甜配搭幾特別~

☕️拿鐵咖啡 ($16)
咖啡味濃郁,味道香濃!

2024-06-21
外賣自取
$50 (其他)
  • 拉絲芝士波波
  • 焰燒芝士蜂蜜蛋糕
終於幫襯呢間Hit咗好耐嘅麵包店啦佢地嘅麻糬波波一向好紅😝但原來仲有超級多款式 麵包控入到去真係會失控重點係價錢都好平 又大大個 真心抵食見到太多嘢都想試 一口氣買哂返屋企 超級開心🥳全部味道都唔錯—🍞先介紹王牌麻糬麵包系列🪄開心果麻糬QQ 🪄黑芝麻麻糬波波 🪄肉鬆怪獸波(紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬波波)麻糬QQ口感幾特別 外層軟熟 內裡有d煙靭咬口 面頭仲有大量開心果碎碎 夠曬濃味啦麻糬波波餡料好滿 黑芝麻醬同軟糯麻糬各佔一半 食完唔會好頂胃好甜膩 翻熱有流心+拉絲口感!肉鬆怪獸波又係超級多料 充滿鹹香風味 勁飽肚—-🍰甜品系列🪄開心果輕芝士蛋糕 🪄超軟熟糯米糍 芝士蛋糕好綿密 但無平時d cheesecake咁膩咁厚重 果然係「輕芝士」 開心果碎又係好多好濃郁糯米糍真係無改錯名 外皮軟熟 內裡餡料足又唔會太甜 仲有啲脆米令口感更豐富—-🥐牛角可頌系列🪄開心果扁牛角可頌 🪄草莓拉絲夾心麻糬扁牛角可頌大熱扁牛角包都有!造型真係好得意食落好酥脆 就算無翻熱都脆卜卜 仲唔會油淋淋麻糬夾心款好似餅乾三文治咁 口感勁豐富—-💰大件夾抵食系列🪄合桃芝士湯種吐司🪄黑糖紅棗合桃包 🪄伯爵茶帝王蛋卷家庭裝

終於幫襯呢間Hit咗好耐嘅麵包店啦
重點係價錢都好平 又大大個 真心抵食

🍞先介紹王牌麻糬麵包系列
🪄開心果麻糬QQ

🪄黑芝麻麻糬波波

🪄肉鬆怪獸波(紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬波波)
肉鬆怪獸波又係超級多料 充滿鹹香風味 勁飽肚

🪄黑糖紅棗合桃包

🪄伯爵茶帝王蛋卷

家庭裝麵包真係無敵 超大個都唔洗$30 呀媽都話抵
麵包好軟熟足料 呢個價錢咁嘅質素 必定回訪
最後仲買多盒蛋卷 好多口味 一打開伯爵茶味超香 食落就有蛋香味 一咬就好鬆化 $70抵買!

• 開心果輕芝士蛋糕
  • 超軟熟糯米糍
  • 開心果麻糬QQ
  • 黑芝麻麻糬波波
  • 肉鬆怪獸波
2024-04-30 805 瀏覽
這間西餅店與一般傳統的餅店不同,他們有超多人氣又新穎的包點產品,令人目不暇給,雖然我眼闊肚窄,但是實在捨不得不買一些回家!今晚我同妹妹決定唔食飯!🤣🤣🤣雜錦曲奇禮盒送禮必選!👍禮罐鐵盒外型精緻,裏面有各種口味的自家手製曲奇,可以自選九款口味!每一款都有濃郁的牛油香氣,口感鬆脆而不過甜,我個人特別喜歡朱古力豆口味,因為顏色豐富,太吸睛了!♥️拉絲芝士菠蘿包菠蘿包外層鬆脆,內𥚃則有拉絲芝士,好味又特別。榛子脆脆糯米糍外皮超軟熟,咬下去有濃濃榛子脆脆,就像金莎一樣👍口感豐富!開心果糯米糍外皮軟糯,開心果蓉脆卜卜,超多開心果碎,大愛!紫菜肉鬆怪獸波外層充滿著紫菜肉鬆,內部則有芝士和麻糬,鹹甜交織,非常喜歡!港式絲襪奶茶這是傳統茶餐廳的絲襪奶茶,奶茶順口濃郁,充滿港式的風味,攜帶方便!草莓雪媚娘外層幼滑皮薄,包著大颗草莓和忌廉,清甜可口!芒果雪媚娘外層煙糯,包著鮮甜的芒果和Cream,非常美味!麻糬曲奇每一款曲奇都包裹著麻糬,咬下去,曲奇的鬆脆口感和麻糬的彈性完美結合。獅子王肉鬆拉絲芝士包獅子頭外型可愛,打卡一流,芝士拉絲好玩,鹹甜配搭特別。除了有傳統包類,這家麵包店有許多特別的蛋糕選擇,我最鍾意

雜錦曲奇禮盒

拉絲芝士菠蘿包
菠蘿包外層鬆脆,內𥚃則有拉絲芝士,好味又特別。

榛子脆脆糯米糍
外皮超軟熟,咬下去有濃濃榛子脆脆,就像金莎一樣👍口感豐富!

開心果糯米糍
外皮軟糯,開心果蓉脆卜卜,超多開心果碎,大愛!

紫菜肉鬆怪獸波

港式絲襪奶茶

草莓雪媚娘
外層幼滑皮薄,包著大颗草莓和忌廉,清甜可口!

芒果雪媚娘
外層煙糯,包著鮮甜的芒果和Cream,非常美味!

麻糬曲奇

獅子王肉鬆拉絲芝士包
獅子頭外型可愛,打卡一流,芝士拉絲好玩,鹹甜配搭特別。

除了有傳統包類,這家麵包店有許多特別的蛋糕選擇,我最鍾意賽馬蛋糕,我想爸爸一定會很喜歡的!👍👍👍🤣

2024-04-29
下午茶
  • 榛子糯米糍
開心果控實在太忙了(⊙_⊙)最近關注組話呢間麵包店啲糯米糍𝖢𝖯值高最重要係唔使排長龍 仲好多分店都買到即刻去拜會 發現店內超多開心果𝚙𝚛𝚘𝚍𝚞𝚌𝚝!✿ 開心果糯米糍 $①②粒|(4粒) $③⑧✿ 阿華田脆脆 // 榛子脆脆 // 檸檬脆脆 // 草莓脆脆外皮幾厚 但食落軟熟 有陣糯米香內餡大量開心果碎 粗身脆口 有堅果香 唔會太甜價錢很可以 又唔洗排隊 過口癮很不錯 ^∇^✿ 其他開心果產品盒子蛋糕 $③⑧|雲朵蛋糕 $②②麻糬QQ波(2粒) $①⑧|麻糬曲奇(4塊) $⑤⑧手工曲奇 $③②起|手工脆糖 $⑥⑧超齊全開心果系列 味道全部都唔錯 算大件夾抵食(*゚∀゚*)不過其實麻糬先係招牌~QQ波好有拉扯感 曲奇鬆脆又煙韌 仲好墜手另外有迷你麻糬包 外面軟熟 內餡拉絲 仲好多口味!

開心果控實在太忙了(⊙_⊙)
最近關注組話呢間麵包店啲糯米糍𝖢𝖯值高
最重要係唔使排長龍 仲好多分店都買到
即刻去拜會 發現店內超多開心果𝚙𝚛𝚘𝚍𝚞𝚌𝚝!

✿ 開心果糯米糍 $①②粒|(4粒) $③⑧

外皮幾厚 但食落軟熟 有陣糯米香
內餡大量開心果碎 粗身脆口 有堅果香 唔會太甜
價錢很可以 又唔洗排隊 過口癮很不錯 ^∇^

✿ 其他開心果產品
盒子蛋糕 $③⑧|雲朵蛋糕 $②②
麻糬QQ波(2粒) $①⑧|麻糬曲奇(4塊) $⑤⑧
手工曲奇 $③②起|手工脆糖 $⑥⑧

不過其實麻糬先係招牌~
QQ波好有拉扯感 曲奇鬆脆又煙韌 仲好墜手
另外有迷你麻糬包 外面軟熟 內餡拉絲 仲好多口味!
2024-09-11 0 瀏覽
前幾日因為打風關係 好瘋狂咁狂掃乾糧 為8號做好準備(🙈要比藉口我呢個麻糬控)▶️奶茶大熱天時行行下好口渴 發現呢度竟有賣樽裝港式奶茶飲落同茶記出品冇分別 茶咪濃郁唔會好甜 正!▶️開心果 、榛子、芋泥、檸檬、阿華田糯米池樣樣味都好想食 小朋友先做選擇 大人梗係想食就買啦每款都有啲脆米粒粒喺啲餡裡面 芋泥好綿滑榛子、阿華田、開心果食落比較香口 檸檬就比較清新糯米糍嘅外皮好軟糯唔係好厚身▶️芋泥盒子蛋糕芋泥配mochi真係perfect match再配埋好fluffy嘅海綿蛋糕同芋頭味嘅mousse 係多重嘅口感啊▶️麻糬曲奇🍪一盒有四款口味 有咸有甜咸味嘅係肉鬆、芝士 甜味就有抹茶、焙茶曲奇外層好重牛油香 麻糬好q彈 原來放埋一齊係咁夾嘅▶️芝麻麻糬波波包喺云云眾多嘅口味 都係簡咗我最愛嘅黑芝麻味食落黑芝麻餡唔會好甜 仲包住大大舊嘅麻糬 三重口感▶️老婆餅估唔到賣新式麵包嘅舖頭製作傳統餅食一樣正酥皮好鬆化 糖冬瓜餡唔會好甜 夠晒厚身 就算雪完食都一樣好味軟糯▶️咖啡蛋捲咖啡味夠晒濃郁 但依然食到蛋香同牛油味咬落口感好鬆化
前幾日因為打風關係 好瘋狂咁狂掃乾糧 為8號做好準備
(🙈要比藉口我呢個麻糬控)

▶️奶茶
大熱天時行行下好口渴 發現呢度竟有賣樽裝港式奶茶
飲落同茶記出品冇分別 茶咪濃郁唔會好甜 正!

▶️開心果 、榛子、芋泥、檸檬、阿華田糯米池
樣樣味都好想食 小朋友先做選擇 大人梗係想食就買啦
每款都有啲脆米粒粒喺啲餡裡面 芋泥好綿滑
榛子、阿華田、開心果食落比較香口 檸檬就比較清新
糯米糍嘅外皮好軟糯唔係好厚身

▶️芋泥盒子蛋糕
芋泥配mochi真係perfect match
再配埋好fluffy嘅海綿蛋糕同芋頭味嘅mousse
係多重嘅口感啊

▶️麻糬曲奇🍪
一盒有四款口味 有咸有甜
咸味嘅係肉鬆、芝士 甜味就有抹茶、焙茶
曲奇外層好重牛油香 麻糬好q彈 原來放埋一齊係咁夾嘅

▶️咖啡蛋捲
咖啡味夠晒濃郁 但依然食到蛋香同牛油味
咬落口感好鬆化
2024-09-09 0 瀏覽
.每次經過灣仔fresh fresh🍞都一定會買黎食🙋🏻‍♀️因為我最愛麻糬🤩太好味喇😋因為豆今日開學喇🎒都掃一炸麵包同餅乾返去俾佢做早餐🥣fresh fresh竟然有南乳餅乾,肚臍餅同老婆餅‼️我呢啲80後以前最鐘意食..豆第一次食佢已經叫我再去買😋▶️港式絲襪奶茶 ▶️開心果 /草莓/檸檬/ 阿華田 /芋泥▶️盒子蛋糕▶️麻糬QQ球▶️朱古力可可頌▶️麻糬波波包▶️老婆餅▶️南乳餅乾▶️肚臍餅▶️熊仔爆谷🍞Fresh Fresh Bakery 📍 簡品堂 (灣仔)灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖#港式絲襪奶茶 #freshfresh #可可頌 #糯米糍 #老婆餅 #南乳餅 #foodie #育兒親子樂
▶️港式絲襪奶茶
▶️南乳餅乾
▶️肚臍餅
▶️熊仔爆谷
🍞Fresh Fresh Bakery
📍 簡品堂 (灣仔)
2024-09-06 0 瀏覽
係灣仔成日都會路過見到fresh fresh,入面既麵包同產品類別超多,好吸引,次次都買到唔停手。今次都唔例外買了都買左一大堆野返屋企同屋企人分享糯米糍 (榛子+ 草莓 +芒果 +柯華田+開心果味 )皮薄餡多,啖啖煙靭香甜咖啡味麻糬波波包麵包鬆軟,入面有煙靭麻糬, 咖啡味好突出伯爵茶蛋糕蛋糕鬆軟,又帶有伯爵茶香紫菜肉鬆吐司肉鬆配上紫菜的咸吐司是我最愛大甲芋泥肉鬆包芋泥好綿滑配上肉鬆一流伯爵茶蛋卷入口伯爵茶味香濃,又好香脆港式絲襪奶茶茶香及奶香濃郁,口感滑順@freshfresh_3dcakeFresh Fresh Bakery 簡品堂 (灣仔)灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖#freshfreshbakery #freshfresh #freshfresh3dcake #灣仔美食 #灣仔烘焙 #簡品堂 #麻糬波波 #麻糬曲奇 #糯米糍 #絲襪奶茶 #烘焙咖啡 #hkfood #hkfoodie

糯米糍 (榛子+ 草莓 +芒果 +柯華田+開心果味 )
皮薄餡多,啖啖煙靭香甜

咖啡味麻糬波波包
麵包鬆軟,入面有煙靭麻糬, 咖啡味好突出

伯爵茶蛋糕
蛋糕鬆軟,又帶有伯爵茶香

紫菜肉鬆吐司
肉鬆配上紫菜的咸吐司是我最愛

大甲芋泥肉鬆包
芋泥好綿滑配上肉鬆一流

伯爵茶蛋卷
入口伯爵茶味香濃,又好香脆

港式絲襪奶茶
茶香及奶香濃郁,口感滑順

@freshfresh_3dcake
Fresh Fresh Bakery 簡品堂 (灣仔)

2024-09-03 79 瀏覽
每次經過灣仔fresh fresh🍞都一定會買黎食🙋🏻‍♀️因為我最愛麻糬🤩太好味喇😋因為豆今日開學喇🎒都掃一炸麵包同餅乾返去俾佢做早餐🥣fresh fresh竟然有南乳餅乾,肚臍餅同老婆餅‼️我呢啲80後以前最鐘意食..豆第一次食佢已經叫我再去買😋▶️港式絲襪奶茶 ▶️開心果 /草莓/檸檬/ 阿華田 /芋泥▶️盒子蛋糕▶️麻糬QQ球▶️朱古力可可頌▶️麻糬波波包▶️老婆餅▶️南乳餅乾▶️肚臍餅▶️熊仔爆谷🍞Fresh Fresh Bakery @freshfresh_3dcake📍 簡品堂 (灣仔)灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖#港式絲襪奶茶 #freshfresh #可可頌 #糯米糍 #老婆餅 #南乳餅 #foodie #育兒親子樂
▶️港式絲襪奶茶
▶️麻糬波波包
▶️南乳餅乾
▶️肚臍餅
▶️熊仔爆谷
📍 簡品堂 (灣仔)
灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖
一直都係城中熱話的人氣麵包蛋糕店,選擇種類繁多既特色麵包和甜品蛋糕,每一款都好吸睛色彩繽紛、造型獨特,唔怪得一直咁多棒場客✨✨糯米糍淨係糯米糍都已經有7-8款味道揀🙈花多眼亂,每款都想試🥹由其喺✅推薦✅脆脆糯米糍系列!!!!糯米糍皮薄餡多,咬落去果瞬間😯wow左一聲,感受到餡料超脆,口感好豐富,甜度亦都岩岩好❤️有多口味,有榛子、大甲芋泥、阿華田、草莓和檸檬,開心果…真係超多款揀!✨夾心麻糬扁牛角可頌外表酥脆金黃,中間夾著軟糯麻糬,再沾上濃郁草莓果醬和開心果碎,口感豐富層次分明。每一啖都感受到唔同味道和質地,不過我個人覺得甜左少少🤏✨可愛的麻糬曲奇每盒裡有四種口味可選 - 特濃朱古力粒粒、芝士、抹茶和焙茶,每一款曲奇都內餡麻糬,外表酥脆,直情係完美組合😆未買一睇到都已經忍唔住想全部試晒所有口味!✨可愛的獅子王造型肉鬆拉絲芝士包濃郁滿滿肉鬆配上拉絲芝士,味道香鹹除了以上特色麵包及甜味/蛋糕之外,小店仲有拿鐵咖啡可以選擇,早上經過既話好適合買一杯提神醒腦!🤣

✨糯米糍

✨夾心麻糬扁牛角可頌

✨可愛的麻糬曲奇

✨可愛的獅子王造型肉鬆拉絲芝士包
濃郁滿滿肉鬆配上拉絲芝士,味道香鹹

2024-08-24 49 瀏覽
經過灣仔見到呢間麵包舖,芒果布甸買一送一,一入去走一轉,見到好多麵包都好吸引,點知買吓買吓買咗好多,因為每樣嘢都覺得好好食,價錢又唔貴,所以每樣都買少少試吓。芒果布甸真係好抵食,買一送一即係幾蚊一杯,有好多芒果粒,好香嘅芒果配埋有質感嘅布甸,好後悔買得兩杯咁少。麵包好軟熟,好鍾意有麻糬喺入邊,綠茶味配紅豆勁好味,入邊仲有麻薯口感一流,早餐我就鍾意食咖啡味,配埋奶茶,成個朝早即刻精神充沛。呢間糯米糍真係超級好食,買咗幾個唔同嘅口味,最鍾意係朱古力,食咗檸檬脆脆非常有口感,檸檬酸酸甜甜唔會好溜,但佢嘅糯米糍皮真係好軟糯,非常好食,食完之後會好掛住嘅感覺,所以忍唔住隔咗幾日再去買兩舊當下午茶食。yummy

途經灣仔,被門口琳瑯滿目的糕店所吸引,以一間麵包店來說Fresh Fresh Bakery的款式真的很多~除了新鮮麵包外,也有很多特色糕點及禮盒,每款都想試,結果一個不小心買了兩大袋回家.ᐟ其中糯米糍分別選擇了數款口味,每款都很有驚喜.ᐟ糯米糍皮糯煙韌,餡料豐富,味道亦不會太甜♡嘴饞的時候吃一顆剛剛好~其他麵包和蛋糕類的產品賣相都很精緻,還有現在很流行的麻糬波波和扁牛角可頌.ᐟ奶茶的味道也很出色,口感幼滑很香濃~最喜歡是Fresh Fresh Bakery紙袋色彩繽紛非常可愛♡Fresh Fresh Bakery設有數間分店,在旺區也有分店很方便,下次也要去試其他款式和口味的麵包和蛋糕.ᐟ
途經灣仔,被門口琳瑯滿目的糕店所吸引,
除了新鮮麵包外,也有很多特色糕點及禮盒,
每款都想試,結果一個不小心買了兩大袋回家.ᐟ
糯米糍
其中糯米糍分別選擇了數款口味,每款都很有驚喜.ᐟ
糯米糍皮糯煙韌,餡料豐富,味道亦不會太甜♡
嘴饞的時候吃一顆剛剛好~
其他麵包和蛋糕類的產品賣相都很精緻,
還有現在很流行的麻糬波波和扁牛角可頌.ᐟ
奶茶的味道也很出色,口感幼滑很香濃~
下次也要去試其他款式和口味的麵包和蛋糕.ᐟ
2024-08-17
糯米糍
  • 班蘭戚風蛋糕
2024-08-20 80 瀏覽
每一次嚟到呢一間麵包舖頭,都會忍唔住買好多唔同嘅產品返屋企!佢哋每樣產品都好colorful,而且試過味道都好好,好推介大家一齊嚟試吓!🤩🤩佢哋嘅麻糬波波一包$28有五粒,每一款麻糬波波都有餡料喺入面,我哋今次就試咗抹茶紅豆麻糬波波🫘 同埋 朱古力麻糬波波 🍫,建議大家食之前喺微波爐加熱15秒,入面嘅餡料溶咗仲好食呀!😍😍鍾意食麻糬嘅朋友,除咗啱啱啱嗰個麻糬波波之外,好推介大家試埋佢哋嘅麻糬QQ球,我哋最推介嘅兩款口味,分別係開心果麻糬QQ球 同埋 Oreo麻糬QQ球 🍪,一樣都係加15秒最好味!🤤韓國好興嘅扁牛角可頌🥐呢度都有得賣‼️我哋分別要咗Oreo拉絲夾心麻糬扁牛角可頌 $25 同埋 開心果拉絲夾心麻糬扁牛角可頌 $25,口感非常鬆脆,而且入面夾咗麻糬,煙煙韌韌好好食!🙌🏻🙌🏻🙌🏻麻糬曲奇🍪亦都係另一個好值得大家買嘅麻糬產品,一盒四塊$58,除返開一塊$15都唔使~一樣都係建議大家叮10秒先食,麻糬超大嚿煙煙韌韌好好食!佢哋嘅糯米糍一樣有驚喜,平時糯米糍一隔夜糯米糍就會硬咗唔好食,呢一隻糯米糍擺落雪櫃兩三日都冇問題,咁大家就可以想幾時食就幾時食啦,而且價錢唔貴,只係$38 四粒,

佢哋嘅糯米糍一樣有驚喜,平時糯米糍一隔夜糯米糍就會硬咗唔好食,呢一隻糯米糍擺落雪櫃兩三日都冇問題,咁大家就可以想幾時食就幾時食啦,而且價錢唔貴,只係$38 四粒,仲有超多口味可以選擇添!

除咗各款麵包甜品之外,呢度都有拿鐵咖啡☕️$16,如果朝早經過呢度買早餐,想提一提神嘅話,呢度都有咖啡可以選擇㗎!
2024-08-19 82 瀏覽
小朋友開生日會,每人買食物一齊慶祝,選擇去Fresh Fresh Bakery,包裝吸引小朋友,所以買一埋麵包糕點同小朋友一齊享用,總好過買零食薯片糯米糍 $38/4個,有8款口味選擇,開心果/ 阿華田脆脆/ 榛子脆脆/ 大甲芋泥脆脆糯米糍皮薄,口感好軟棉,而且每粒糯米糍入面有大量,爆多餡料,咬落去非常有口感,每粒都有真材實料,可以一開4份一齊食,雪凍食真係一流開心果麻糬QQ球,青bb的QQ球灑上開心果碎,麻糬煙靭,size有手掌大,同樣可以一開兩份大家享用壓扁牛角包,有麻糬或普通壓扁牛角包開心果拉絲夾心壓扁牛角包,入邊夾著麻糬好Q,牛角包面層有大量開心果碎,一粒粒好有口感士多啤梨脆脆壓扁牛角包,如果無麻糬,壓扁牛角包更加大塊,牛角包加士多啤梨脆脆,唔算太甜,做甜品一流拿鐵咖啡包$14,打開咖啡味超香,中間有好多cream 好香,包面有數塊杏仁,配上咖啡包好夾,誠意推介肉桂合核包,咬一口加入橙皮粒,非常有驚喜,每一啖都食到合桃,帶有肉桂香,出色海鹽焦糖合桃包,同樣合桃絕不手軟,焦糖不會太甜,三種配搭好夾,全部都唔係空氣麵包大甲芋泥麻糬肉鬆包,麵包面層有大量肉鬆,咬開中間有大甲芋泥同麻糬

壓扁牛角包,有麻糬或普通壓扁牛角包

大甲芋泥麻糬肉鬆包,麵包面層有大量肉鬆,咬開中間有大甲芋泥同麻糬,餡料足,非常有口感,$16絕對配得上價錢

合桃芝士湯種吐司$28,一袋有5片,是厚吐司,Fresh Fresh Bakery好多麵包加入合桃,非常健康,而且有口感,吐司鬆軟,食一片都有飽肚的感覺
2024-08-11 69 瀏覽
小包迷又有口福啦!大愛Fresh Fresh嘅麵包 &蛋糕😍😍😍🫶終於食到傳說中嘅扁牛角可頌啦~薄薄嘅金黃酥脆外殼,造型好有趣呀🤣香味濃濃~包肉鬆軟&蓬鬆仲有少少彈性👉🏻🫧糯米池超級軟熟入口即化,甜度適中,有種清新自然口感,仲有多款口味,各有風味〰️🛍️每次去到簡品堂都會忍唔住買買買, 必買炭燒榛子咖啡,仲有斑斕蛋糕,章魚小丸子包,獅子王,真係忍唔到手😅全部買✔️✔️🙌下次要繼續買多啲新品,新口味先❤️❤️

🙌下次要繼續買多啲新品,新口味先❤️❤️

2024-08-02 77 瀏覽
Fresh 📍灣仔開心果麻糬冬甩🍩 $20本身係想試佢個麻糬曲奇,但係去到冇晒,見到佢有冬甩好似都幾靚就試吓🤣入邊係有幾粒麻糬同埋開心果醬,冬甩本體比坊間嘅冬甩更加軟,冇煙靭嘅口感🤔開心果味都係相對比較淡,但入邊嘅麻糬整到好似cream咁軟糯,所以食落都OK 😂#fookdie開心果 #fookdie灣仔#開心果 #開心果關注組 #又比開心果搶錢#hongkong #hkig #foodie #九龍美食 #灣仔美食
Fresh
📍灣仔