2021-09-26 71 瀏覽
必食高質自家製芝士蛋糕~~~放假要去睇傢私材料,預咗要用唔少腳骨力,所以我哋出發之前就先黎灣仔呢一間餐廳度食個豐富嘅午餐先。~~~佢哋嘅餐牌有散叫,亦都有一啲lunch set,我哋就覺得lunch set抵啲,叫咗兩個試下,仲可以加少少錢加埋個甜品食。~~~🦀蟹先生全日早餐:全日早餐裏面嘅材料非常豐富,包括有炒蛋、煙肉、茄汁豆、豬肉腸、煙三文魚、蟹餅、蘑菇、多士、薯餅、墨西哥牛油果粟米沙律等等。炒蛋滑溜唔會太濕,炒得好乾爽。薯餅非常香脆,雖然油膩咗少少,但係又真係停唔到口。豬肉腸好濕潤,而多士就係香草多士。蟹餅中間有絲絲真蟹肉,亦非常不錯,整體豐富非常。~~~🍝蟹肉卡邦尼扁意粉:卡邦尼濃而不膩,裡面蟹肉比得幾大方,意粉軟硬適中,食落去有濃濃奶油香味,加埋片片芝士,鹹香非常。~~~☕️Cappuccino及🍰自家製芝士蛋糕:佢地嘅Cappuccino望落平平無奇,飲落去未到就幾唔錯,咖啡啡味濃郁,表層奶泡帶少少香甜,而芝士蛋糕就更係可以以高水准形容,非常滑身,表面一層酸酸地嘅檸檬🍋層,中和下面芝士蛋糕嘅飽膩感,令人忍唔住一口接咗一口,迅速就將成個蛋糕清晒。~~~Mr. Crab by T
必食高質自家製芝士蛋糕
🦀蟹先生全日早餐:
🍝蟹肉卡邦尼扁意粉:
☕️Cappuccino及🍰自家製芝士蛋糕:
~~~
Mr. Crab by The Captain's House (灣仔)
灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖