2022-03-01 175 瀏覽
今日約咗朋友嚟到尖沙咀打邊爐 呢間鮮入圍煮一值都好出名 特別係佢嘅花膠雞湯 想試好耐啦😋 一入到去 二話不說就揀咗個湯底先🙈濃厚原隻雞煲花膠湯 因為我同朋友兩個人 就揀咗細既 即係半隻雞 $288 跟住再揀咗幾款打邊爐食嘅嘢 佢仲有海鮮添㗎不過我哋食唔到咁多 等疫情過後 下次一大班人再黎食嘅時候先試下佢既海鮮👍🏻 落完單 店員就會拎呢個調味料俾我哋自己揀自己喜歡嘅醬料 嘩嘩嘩 熱辣辣香噴噴嘅花膠雞湯上嚟啦😍 一路等佢滾嘅時候就聞到佢超香 拎對筷子落去隨手一夾都有兩件花膠 裏面仲有好多 同埋女仔真係特別鍾意食花膠😗 真係好足料好香好抵食😋👍🏻 等到花膠雞湯滾左之後 店員就會出現幫我哋剪開啲雞一嚿嚿方便我哋去食 全程帶住手套都好衛生架👍🏻 打邊爐方面我哋就叫咗以下呢幾樣野 因為飲咗好多湯同埋食雞都有啲飽😂 就冇叫好多 叫咗蟹子墨魚滑、稻庭烏冬、麻辣小籠包魚蛋同埋原粒帶子鮮肉水餃🥟 飲完花膠雞湯之後 就可以叫店員幫手加湯打邊爐 加嘅係豬骨湯 等佢滾左之後就可以正常打邊爐啦~ 呢個麻辣小籠包魚蛋有驚喜😬 喜歡食麻辣嘅朋友可以試吓😗 咁我哋都叫咗兩杯嘢飲 巨峰提子梳打 $28蜜桃特飲 $28

一入到去 二話不說就揀咗個湯底先🙈

落完單 店員就會拎呢個調味料俾我哋自己揀自己喜歡嘅醬料

濃厚原隻雞煲花膠湯(小)

呢個麻辣小籠包魚蛋有驚喜😬 喜歡食麻辣嘅朋友可以試吓😗

咁我哋都叫咗兩杯嘢飲
巨峰提子梳打 $28
蜜桃特飲 $28
兩杯都正常發揮唔會太甜 打邊爐係要飲啲凍野先得嘅😀

整體來講 呢間鮮入圍煮真係唔錯👍🏻 花膠雞湯真係必試好好味😋 環境舒適店員都好好服務態度 一定會再嚟試吓佢嘅海鮮🙂
濃厚原隻雞煲花膠湯(小)