2023-02-25
韓國野真係好難抵擋,尖沙咀呢條小後巷原來有間隱世韓國餐廳🤩入面店員都係韓國人,服務都好親切。醬油蟹 $220見差唔多枱枱都有叫,睇嚟真係招牌菜😆蟹肉幾鮮甜✨個蟹膏配搭醬油去調味,更加提升鮮味,個醬油蟹又唔會太鹹仲可以食到佢嘅鮮味,亦冇腥味。配埋紫菜麻油飯一齊食真係不得了😍 再刮哂蟹蓋内既蟹黃一齊食,仲正😋辣炒年糕 $170食韓國菜點都要叫個炒年糕😎呢個炒年糕幾特別幾豐富✨除左煙韌既年糕,仲有拉麵、炸餃子、炸紫菜卷同魚糕做配料😍真係好多料大蒜醬油炸雞(全隻)$180呢個真心要叫🫶🏻誠意推薦👍🏾雞肉炸到外脆,肉質嫩滑😋醬汁味道甜中帶咸,個汁香濃等嚟唔會好咸,加埋佢配上脆卜卜既蒜片,成個口感都好好,更加突顯脆口😍份量仲要唔細,呢個質素係真心少見,必點👏🏿👏🏿傳統冷麵 $120韓國麵食中,我幾鍾意冷麵,因為好多時都食得較多濃味同炸野,食個冷麵清清味蕾。冰冰涼涼再加埋辣醬一齊食,味道道好清新雪濃湯 $120個湯飲落好舒服,牛骨味濃,個湯白雪雪,湯入面粉絲同牛肉,都好豐富同份量都唔少。
醬油蟹 $220
辣炒年糕 $170