前排同朋友去左觀塘工廈入面搵食,意外發現一間漢堡扒界嘅天花板餐廳🍴佢哋嘅招牌係手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯,我因為無知嘅情況下,揀左安格斯🤣🤣後來同餐廳職員傾起計先知,唯有下次再試😋*手打芝士安格斯漢堡扒丼飯擺盤非常有心思,層層疊加,上層有超細辣椒絲、日本蘭王蛋、日式泡菜,之後就到手打芝士安格斯漢堡扒,最底層就係白飯同秘製漢堡汁。漢堡因為手打,食落好彈牙又香牛肉味;,加埋佢地個醬汁同甘甜嘅蘭王蛋,真係愈食愈停唔到口🤤另外配料除咗泡菜仲可以揀青瓜,聽聞青瓜和牛漢堡係絕配下次一定要試☺️*曰式慢煮豬軟骨飯慢煮豬軟骨炆到又腍又入味,加上日式煮法,食落甜而不膩😙仲有好多蔬菜🥬另外我地仲加配左沙律同店家自製蝦芝士春卷,沙律菜非常新鮮;蝦芝士春卷都幾好食👍好香脆😋白桃烏龍初時以為係已經沖好杯上,估唔到係即沖壼上,幾有誠意🤣而且店員見我地飲左好耐,亦有為我地加水,服務態度滿分💯📍牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖#手打和牛漢堡 #觀塘隱世工廈餐廳 #美食推介 #人氣之選 #蘭王蛋 #牛霸王 #yummy #kwuntung #beeflover #漢堡控 #觀塘餐廳 #觀塘必食

*手打芝士安格斯漢堡扒丼飯

*曰式慢煮豬軟骨飯

另外我地仲加配左沙律同店家自製蝦芝士春卷,沙律菜非常新鮮;
蝦芝士春卷都幾好食👍好香脆😋

白桃烏龍

📍牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

2024-05-27