2021-04-16
呢間餐廳位於鴨脷洲,但其實喺海怡半島站🚇一出就見到🤩🤩 佢好耀眼嘅招牌。 餐廳提供新鮮海鮮、滷水野,仲有泰國🇹🇭菜,好多選擇,平日夜晚去食飯都坐滿哂,可見人氣旺盛。招牌白胡椒蟹話得招牌菜當然要試吓, 鐵板上熱辣辣🔥,啲煙蒸上嚟,好香白胡椒味。 蟹都好大隻呀,單是蟹蓋已經大高手掌✋🏻🤣 超多肉肉嘅蟹鉗🦀蟹身😋 白胡椒味好惹味又唔算太辣。豉椒炒花甲花甲大大隻又脹卜卜,食落好鮮甜,完全無沙,加上豉椒,味道香濃。薑蔥焗桶蠔又係熱辣辣🔥🔥鐵板上,一路食一路都仲熱🔥, 炸皮好薄,桶蠔勁大粒,爽口多汁,鮮味十足。 明爐烏頭(冬蔭功)又試吓泰國🇹🇭喎🤣🤣 成條魚上,冬蔭功湯底香辣惹味, 烏頭魚肉好滑又甜,仲有爽口酸菜,好醒胃, 我一個人食左半條🤣🤣 餐廳座位好多,坐得又舒服,可以輕輕鬆鬆一邊食一邊傾偈。
招牌白胡椒蟹
豉椒炒花甲
明爐烏頭(冬蔭功)
餐廳座位好多,坐得又舒服,可以輕輕鬆鬆一邊食一邊傾偈。