2023-08-01 103 瀏覽
一間位於旺角雅蘭中心嘅上海餐廳,店內裝修以氣派嘅中國皇朝時代為主題,環境空間大,座位闊落,用餐環境舒適😌主打嘅招牌八色皇朝小籠包好特別🤪,有八種唔同顏色嘅小籠包放喺蒸籠入面,賣相色彩繽紛非常打卡able,八種味道可以由淡味慢慢食到濃味😍招牌原味小籠包 🥟小籠包嘅外皮好薄好滑,入口即溶般嘅皮薄肉嫩,裡面嘅肉汁好豐富,咬落啲汁就會瞬間爆出黎,唔會太鹹亦唔會太淡啲口感好好味😋揚州炒飯 🍚炒飯粒粒分明,每一粒都炒得好鬆散,唔會話太乾或者太濕,控制得啱啱好,食落個飯香味道好正,又有紅蝦增添啲香味同口感,真係好好食🤪李白醉雞 🍗 啲雞肉煮得好滑,而且啲肉係完全吸收晒酒嘅味道,食落味道非常濃郁又唔會太膩,反而仲有一種淡淡嘅酒香味,真係好開胃🤩蟹粉鍋貼 🥟蟹粉鍋貼皮薄餡多,外皮煎得好香脆,脆脆嘅口感加上咬落爆餡嘅感覺好正,啲蟹粉餡又夠香濃,味道鮮甜非常滋味😍

招牌原味小籠包 🥟

揚州炒飯 🍚