2021-10-28 2517 瀏覽
大閘蟹🦀套餐每位係$608加一,比往年貴DD💸但都可以接受ge~👉🏻 蟹粉魚翅🍲一上菜就聞到濃郁嘅蟹味🦀,翅同蟹肉嘅份量都算多😍👉🏻 清水大閘蟹🦀蟹都大約有4-5兩重,蟹膏超多蟹肉鮮甜🤤蒸之前侍應都會先拎蟹過來俾客人過目係咪新鮮,但蒸完後侍應不動任何聲色就隨手就放係枱上🤦🏻‍♀️,服務態度有待改善😔之前係銅鑼灣分店蒸完後侍應會幫手拆蟹🦀,仲會分享有關大閘蟹嘅知道,令我哋食得方便之餘又識多D野📕📕📕👉🏻 蟹粉籠仔粢飯🦀最值得推薦的菜式,也係我的最愛😍蟹粉粢飯🦀嘅份量唔算多,但粢飯好易飽肚,再加上蟹肉和蟹黃🦀嘅配搭一流,蟹嘅鮮甜滲入係飯🍚之中,好香👍不過男士👦🏻來講可能就未必夠飽,建議可叫多一個粢飯🤣🤣🤣👉🏻 清炒豆苗🥬豆苗🥬好嫩、好爽口😜👉🏻 蟹粉小籠湯包蟹粉小籠包就感覺足料,比一般小籠包大d😊👉 薑茶湯圓🥣味道正常,整體來講呢個大閘蟹套餐🦀都好滿意,最後仲有薑茶,因蟹性寒,飲薑茶🍵可以祛寒😉

👉🏻 蟹粉魚翅🍲
一上菜就聞到濃郁嘅蟹味🦀,翅同蟹肉嘅份量都算多😍

👉🏻 清水大閘蟹🦀

👉🏻 蟹粉籠仔粢飯🦀

👉🏻 清炒豆苗🥬
豆苗🥬好嫩、好爽口😜

👉🏻 蟹粉小籠湯包
蟹粉小籠包就感覺足料,比一般小籠包大d😊

👉 薑茶湯圓🥣