2021-03-19 65 瀏覽
話說我地兩公婆前兩日去咗荃灣行街,晚餐去咗呢間食日本野嘅「古今二」!我見佢網上評價都唔差,於是乎又衝入去試吓!我地諗住樣樣都試吓,最後就叫咗兩款壽司卷、一款鍋物、兩款串燒同埋一款沙律!先講講沙律,我地叫果款係「龍捲風沙律」,唔使十分鐘,成碟清晒!沙律入面有蟹柳、蟹籽、中華沙律、一啲好似薯片碎既脆片同生菜等食材混合一齊,勁豐富!最正係佢個醬汁,食落帶點微辣,好開胃!之後就到壽司出場啦!擺盤勁靚,上枱果下見到真係嘩嘩聲!我地叫咗「金龍卷」同埋「東京爆趣」!「金龍卷」入面包含咗有芝士、炸蝦同埋三文魚!呢個的確係幾好食!Size啱啱好,一啖一舊!入口口感層次豐富!極力推薦!而「東京爆趣」入面就包含咗有吞拿魚同蟹柳!入口的確係脆口,但相比起「金龍卷」,個人比較個覺「金龍卷」較有特色!而串燒我地就叫咗茄子燒同埋網燒牛舌!茄子燒上面有櫻花蝦,未食已經聞到好香!醬汁食落辣辣地,帶點櫻花蝦既味道,好惹味!如果有碗飯係度,應該成碗飯清晒!牛舌都唔差,夠爽口,一啲都唔韌!$48有6塊,都抵食!最後鍋物就叫咗牛肉壽喜鍋!湯底十分鮮甜,仲份量十足!配料有娃娃菜、豆腐、冬菇、洋蔥、金菇、粉絲、蛋同埋主角

最後鍋物就叫咗牛肉壽喜鍋!湯底十分鮮甜,仲份量十足!配料有娃娃菜、豆腐、冬菇、洋蔥、金菇、粉絲、蛋同埋主角牛肉!$138價錢絕對超值!簡直係大滿足!

2021-03-16
5 分鐘 (堂食)