2025-06-07
之前已經食過一次嘅火鍋放題,因為太好食了,所以再來了。主打活海鮮同新鮮食材,簡直係海鮮控同火鍋迷嘅天堂!佢哋嘅花膠雞煲同海鮮湯底超有誠意,食材新鮮到爆,食落好滿足!首先會送上個湯,湯底用雞湯熬成,清甜濃郁,飲落好似溫暖晒成個胃。花膠炆得軟糯,入口即化,雞肉嫩滑多汁,滿滿鮮香,食落好有幸福感,滋補得來唔膩。牛肉片薄厚適中,涮一涮就熟,入口嫩滑,肉汁鎖得住,牛味濃郁又唔腥。放喺海鮮湯底煮,吸晒湯嘅鮮甜,食落好有層次拼盤有海蝦、鮑魚同龍蝦,膏蟹,樣樣都新鮮到爆!海蝦彈牙鮮甜,入口好似嚐到大海嘅味道。鮑魚爽口Q彈,咬落有種滿足嘅嚼勁。龍蝦,膏蟹就更加出色,膏香濃郁,肉質鮮嫩,食完真想再encore!其他食材都好新鮮,最鍾意佢個雞腸同牛胸爽。雞腸爽脆Q彈,咬落有陣陣鮮香,搭海鮮湯底好夾。牛胸爽涮熟後爽脆彈牙,帶點嚼勁,油香同湯底嘅鮮味混搭,食落好過癮。蝦滑墨魚滑,更是一食再食。同埋加咗廿蚊有得任飲嘢飲。餐廳八周年,所以做緊八折優惠,而家去食超抵。第一次去食嗰陣時覺得好食,果然再食多次都覺得好正,拜託再戰多個八十八年。
同埋加咗廿蚊有得任飲嘢飲。