2021-09-05
放工同朋友去諾士佛台搵野食,見到呢間The Blind Pig氣氛唔錯,又唔洗等位,就入去試下😋餐廳會提供酒吧小食同雞尾酒,野食選擇都幾多。✨Onion rings ($98)朋友話想食下啲熱氣野,我地就叫左呢個Onion rings 送酒。洋蔥圈岩岩炸起,外層炸粉厚度適中,配埋個芝士醬同他他醬食,味道都唔錯。✨Suckling Pig 1/4 ($298)黎到The Blind Pig當然要食豬喇,我地就叫左呢份烤乳豬,我自己覺得係全晚最好味嘅野食😋烤豬皮烤至脆卟卟,入面嘅肉非常嫩滑,肥瘦相間,再配以埋個cream sauce, 非常值得一試。✨Omnipork Nachos ($148)Nachos同樣係送酒必備嘅野食,呢度嘅Nachos 就同左新豬肉去做,岩晒素食人士。我自己就特別鍾意佢個牛油果醬,味道非常清新。✨Bread Pudding ($78)最後當然唔少得甜品喇,呢份bread pudding充滿玉桂香,味道都唔錯。
✨Onion rings ($98)
✨Suckling Pig 1/4 ($298)
✨Omnipork Nachos ($148)
✨Bread Pudding ($78)