2019-07-20
之前,聽朋友講呢間火鍋牛盛會好好食。今日咁岩去到CWB,就同朋友一齊上去食。餐廳D枱比較長,會有足夠空間放野食,算係比較少見。首先,我地叫左花膠豬展湯底,係食野之前,飲幾啖豬展湯,湯底足料,見到好多豬展,味道濃郁得來,好有豬味。餐廳得一個就來牛盛會,漁火最出名的牛盛會果然名不虛傳,賣相吸引之外,仲可以一次過食唔同牛既部位,好食又抵食。平常打邊爐會叫的魚皮餃、粟米都好唔錯,而最特別係佢地既響玲。響玲係即刻新鮮炸,價錢平之餘,份量仲好多,絕對夠4個人食。因為朋友好鍾意食蝦滑,所以我地叫左鮮打靚蝦滑,味道不錯,最正係入面竟然有原隻鮮蝦係入面,我係第一次見!最好要講下佢地既野飲,我地叫左竹蔗茅根,一渣有好多,兩個人都飲唔晒,而味道比平常飲到的淡,但比較健康,岩晒食熱氣邊爐下火。下次我到CWB諗起要打邊爐,我都會簡漁火。
餐廳D枱比較長,會有足夠空間放野食,算係比較少見。
下次我到CWB諗起要打邊爐,我都會簡漁火。