2020-06-30
之前呢個位既餐廳係台x西式,依家佢變身成 台x中式~ 咁我哋就梗係又要去試試喇!嘩七點到已經極多人!排左大概十幾分鐘終於有位~~~ 鵝不是鴨肉:菜名非常特別,實際係白鹵水鵝片加鵝肉,鹵水入面仲加入丁香,令其香味更加突出,仲有老薑,可以辟除鵝肉嘅腥味~雖然外觀同鴨肉分別唔算好大,但係口感方面差別就大大不同,鵝肉口感係有嚼勁,鴨肉則鬆軟,而味道除左入味非常嘅鹵水外,仲有鵝肉本身嘅肉味亦非常濃郁。不夠·臭豆腐:豆腐用上較軟身嘅豆腐,外脆內軟,有種入口即化嘅感覺,我個人認為佢有兩樣野係如同菜名一樣不夠,一係其臭味,若然更臭就更好,二係份量,可以再多啲就好,因為一食會令人停不了口,不知不覺就食完。紅燒牛三寶麵:分別係爽口嘅牛肚,入味嘅牛腱,軟稔嘅牛筋,麵質亦非常彈牙,湯頭亦是濃濃嘅牛肉湯,牛味十足,而湯內嘅配菜蘿蔔,早已吸收滿滿嘅牛肉湯精華,令其入味非常。黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋:梳乎厘班戟即點即製,質地是空氣感的鬆軟香綿。濃郁嘅蛋香,內藏滿滿細膩滑溜的吉士忌廉,表面上鋪著煙韌口感嘅珍珠,淋上自家製的芝士奶蓋,鹹香濃滑,口感味道層次都非常豐富。米水:作為健康嘅飲品有著可令人強健體質,健脾養
嘩七點到已經極多人!排左大概十幾分鐘終於有位~~~
米水:作為健康嘅飲品有著可令人強健體質,健脾養胃,改善食慾,補足營養,消暑祛濕等功效,而味道亦非常多元化,呢次叫左柚薑,桂花胚芽兩款,柚薑是柚子茶再加上薑,令人更為開胃,而桂花胚芽,桂花味清香,加上胚芽嘅口感,非常特別。