2019-06-26 56 瀏覽
本身都知道有呢間鋪頭,但鋪頭細細經常要等位,同埋比較偏向係室外,所以夏天食嘅時候都比較熱,加上佢哋出名係砂鍋粥,所以就更加熱,而家知道佢哋搬咗嚟商業大廈嘅樓上鋪,係全室內,而且冷氣好夠,裝修環境不錯地方都唔算迫,之前已經食過砂鍋粥覺得唔錯,今次想試吓佢哋其他小菜,所以我今次就叫咗京燒蝦碌,佢哋好細心咁用咗鐵板上,所以啲客都可以keep住咗熱辣辣嘅溫度,易啲蝦都幾大隻,份量亦都唔係話少,個汁就用咗類似京都骨味道嘅醬汁去整,所以幾開胃,而啲蝦肉都比較彈牙,幾新鮮,之後又係欖菜肉碎炒豆角,炒得好好味,唔會話太油膩,啲豆角都好爽口,最後就叫咗個香辣魚仔炒花甲王,夾發夾你都之後都覺得幾驚訝,因為花甲份量都好多,而且大大隻,啖啖肉,再加上用香蘭佢調味,所以比較惹味而且又不會太辣👍🏻👍🏻👍🏻
2019-06-18
10 分鐘 (堂食)