2019-07-17 139 瀏覽
心血來潮事件簿(31)🤤話說本尊好耐無食過韓國野,見到依間餐廳好多人都大讚,就特登同朋友一齊黎依間餐廳食🤤望完餐牌,點完野食之後,好快第一樣野就黎啦😊多啦😼意想不到咁,原來第一樣野就係本尊同朋友一齊點的紫薯沙冰🍹店員係依個時候真係好貼心,佢特登提我地要快D飲左杯野佢,同解釋話天氣太熱,冰都溶左😂不過杯野都仲係咁好飲🤤真係好值得大家叫👍之後黎到嘅就係牛肉石鍋飯🤤本尊覺得份量十分足夠,食一個飯已經好飽肚😵然後朋友叫個個係泡菜鰻魚石鍋炒飯,本尊雖然覺得鰻魚份量較少🤔,但朋友就認為飯香,鰻魚嫩滑,而且唔辣,都好適合大家食😊而當本尊和朋友食食下飯嘅時候,芝味炸雞就登場啦😆一眼就覺得份量十足,兩個人食都覺得飽😂不過理應炸雞熱食先好,可惜我地遲左,等到個雞凍左先食😢結果口感同預料嘅唔同,真正的味道如何,就留俾大家黎評論😉最後就係依個醬油蝦配糖心蛋手握紫菜飯😃不過本尊我就比較唔鍾意食蝦,所以就交俾朋友食啦,朋友試完就覺得好impressive,因為鹹得黎又有少少酒香👍可以推薦俾大家今日本尊就介紹到依到,希望有時間就同大家分享一下港式韓食好去處啦😸
心血來潮事件簿(31)🤤

望完餐牌,點完野食之後,好快第一樣野就黎啦😊多啦😼

紫薯沙冰

牛肉石鍋飯

泡菜鰻魚石鍋炒飯

芝味炸雞(半份)

醬油蝦配糖心蛋手握紫菜飯

2019-07-05