2011-11-08 15 瀏覽
是日同N先生去朗豪買完劏樓大盗嘅飛, 見仲有少少時間, 又咁啱係下午茶時段, 所以近近地黎天機棧已經唔係第一次幫襯尼間餐廳, 吸引我地再尼嘅原因好主要係為左個心太軟, 真係食過番尋味我地叫左2個$28嘅下午茶餐, 1個肉醬扁意粉同埋1個香煎魚柳飯, 再每人加$10要左2個心太軟肉醬扁意粉雖然份量頗細, 不過質素很不錯, 肉醬不太油, 而扁意粉又唔會淡茂茂, 同肉醬好夾至於個香煎魚柳飯就麻麻地, 啲魚係煎得幾香, 不過肉質略嫌實淨, 啲白色嘅汁就完全無味最值得推介嘅都始终係個心太軟, 賣相同出面其他地方見到嘅差唔多, 不過一挖開表面果層啲熱辣辣又香濃滑溜嘅朱古力醬就會傾巢而出, 極盡視覺享受, 令人急不及待趁熱細味品賞天機棧絕對係食心太軟嘅不二之選
肉醬扁意粉
香煎魚柳飯
唔試就走寶嘅心太軟 =P
心太軟超流心!!

天機棧絕對係食心太軟嘅不二之選
2011-11-05
心太軟超流心!!
唔試就走寶嘅心太軟 =P
肉醬扁意粉