2025-03-02 128 瀏覽
今日黎左呢間以前都有食過既串燒舖頭,佢新蒲崗分店係我由食到大都食開,質素有番咁上下,今次約左朋友係尖沙咀,咁岩見呢間,就想試下新店既質素! 以下係我既推介之選,排名不分先後燒茄子 $38爸B燒既燒茄子蒜蓉量非常足夠,佢同其他串燒舖頭既唔同係,蒜蓉估計係有炒香然後再一齊燒,佢唔會食到兩樣野分開,或者落好多孜然粉去調味!D蒜蓉係食到我食完茄子剩低既蒜都會食埋佢! 燒豆卜 $15呢樣串燒係爸B燒名物,佢豆卜大大粒,再加上佢地特製醬汁,極度推薦要大量叫! 燒鮮生蠔 $64呢個燒生蠔真係不得了,蒜蓉量多同孜然粉配搭非常好,食落去個個生蠔係好多汁同水,唔會燒到勁乾,佢個size亦都符合佢個價錢! 照燒白鱔 $28呢個燒白鱔好少地方可以食到,可能佢落左d醬汁去燒,燒完帶到白鱔魚本身個種甜味出黎,份量雖然唔多,但味道可以稱得上有驚喜! 日式炒烏冬 $62佢個炒烏冬係我既forever number one!佢個個炒烏冬既醬汁係同其他出面餐廳既炒烏冬係唔同!咸咸地帶少少甜,愈食係愈開胃愈想食,我旁邊個fd食乾淨曬個碟先肯收手! 煙肉荔枝卷 $22呢個係朋友叫既,估唔到荔枝同煙肉係咁夾!甜中帶點香香既肉同

以下係我既推介之選,排名不分先後
燒茄子 $38

燒豆卜 $15

燒鮮生蠔 $64

照燒白鱔 $28

日式炒烏冬 $62

煙肉荔枝卷 $22
呢個係朋友叫既,估唔到荔枝同煙肉係咁
夾!甜中帶點香香既肉同脂肪味!

燒海蝦 $8(新店特價)
咁岩尖沙咀呢間新店優惠係海蝦,原價48蚊3隻,現家8蚊一隻!姐係平左一半!大隻夾抵食!

其他野食就比張圖你地睇下🤣 都好食,無伏野!