餐廳: 阿甘蝦餐廳
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2011-04-27 357 瀏覽
二人相約食生日飯, 非常懷念美國生活既我地, 決定要痛快食一餐 American food! 睇過之前好多食家都話 D portion 好大, 去到餐廳, 跟住親切既 waitress 帶位, 望見其他人檯上食物時, 一向大胃既我倆暗暗偷笑 ("咁都叫大份!?") 結果 ...點左:Mixed Berries Smoothie x 2 (唔記得左個真名) - 揀野飲真係要揀口味 fresh D, 因為食食下會好滯Pear & Berry Salad - 其中最令人懷念既美國菜就係 salad! 美式 salad, dressing 多而不膩! 大力推介呢個 salad! 黑醋汁沾滿每一片 baby spinach 同 romaine lettuce, 雞胸肉唔會死咸, 仲有好多合桃! 不過重點係果 D 甜甜酸醒既士多啤梨, raspberry, blackberry, 同啤梨! 非常醒胃消滯!Run Across America Sampler - 有三款蝦(吉列蝦, pop corm shrimp, cocktail shrimp), 海鮮球, 同酸辣雞柳吉列蝦最麻麻, 海鮮球我下

點左:

Pear & Berry Salad

吉列蝦最麻麻, 海鮮球我下次直頭唔會食, 留番個肚好過! 其餘既都好好味! pop corn shrimp 好爽彈 juicy, cocktail shrimp 非常鮮甜! 竟然個雞柳都好有驚喜! 係墨西哥口味既酸酸辣辣!

Shrimp Rigatoni - 見咁多食家都話呢個好食, 決定一試! 味道一流! 好濃好濃既蝦味, 而且係好多蝦! 美中不足係上菜時個 pasta 真係太凍喇, 有衝動想叫佢拎番入去叮熱佢 .... 同埋 ... 點解要用上咁大碌既長通粉呢!?? 放入口嘴嚼有難度!

原先笑人地 D 野食唔算大份既我倆食完呢三道菜 + 再杯 drinks 已經唔郁得喇, 一定會再黎試埋其他野食同埋挑戰甜品架!!
Run Across America Sampler

Run Across America Sampler