一直都知道旺角有一間好不錯的燒肉店,今次見到有六周年優惠就同朋友仔一齊嚟試吓!朋友仔有個「家」同音字,所以佢就有半價,我哋三人同行都抵咗好多!我哋揀咗最高級嘅餐,D肉都好正,例如有安格斯拼盤,有特別好味嘅一次性安格斯牛頸脊及牛小排,脂肪分布平均,肉味濃郁;能任點的特上牛脊肉、牛肋肉、一口牛、厚切牛舌都好靚,厚切牛舌特別爽口,好值得encore。見到好多靚牛,心情特別抒發!除了有燒肉外,海鮮刺身盛燒肉半放題亦會送五款特選海鮮鮑魚、大扇貝、海蝦、大蜆、甲羅燒!鮑魚已經經過調味,口感彈牙,扇貝大大粒喎味道新鮮;而精選刺身盛就有三文魚、榮螺肉、甜蝦、帶子、赤貝,呢啲都好鮮甜~三文魚相當肥美,帶子彈性鮮香,各款都比想像中質素高。燒烤方面也有各式各樣的選擇包括甜薯,牛油帆立貝,牛油金菇,翠玉瓜,秋葵,菠蘿等,款式多多。另外出面仲可以選擇牛骨湯,要來煮菜一流,有相當特別的冰菜,口感正又新鮮!自取的地方還有很多凍蝦,彈牙有鮮味。飲品方面除了各式各樣的選擇外,也有還原水冷泡茶,相當健康,味道清淡清新消脂解膩。最後甜品方面仲有一人一盒Movenpick,好滿足環境:

見到好多靚牛,心情特別抒發!

自取的地方還有很多凍蝦,彈牙有鮮味。

最後甜品方面仲有一人一盒Movenpick,好滿足

環境: