2021-07-05 807 瀏覽
和朋友去了旺角彌敦道創興廣場4樓的德家日式燒肉店食飯。這是一間食日式烤肉和火鍋的放題餐廳,餐廳佔地非常之大,枱椅寬,闊坐得舒服。店員服務殷勤有禮而且很主動,讓人感到舒服我們點了c餐,當中包了安格斯拼盤,刺身盛,海鮮盛,烤肉放題等。除了套餐食物外,在外面還有很多熟食甜品可以取。安格斯拼盤相當高質素,牛肉好淋,而且肉味濃,喜歡吃牛肉的,一定不要錯過。刺身拼盤包了三文魚,甜蝦,赤貝,帶子等,都是高質素,而且鮮甜。海鮮盛內裏包料甲羅燒,虎蝦,鮑魚,扇貝,大蜆等。甲羅燒有海鮮的鹹香味道非常惹味,大虎蝦啖啖肉,肉質結實彈牙。鮑魚相當大隻和厚肉,食落很有滿足感😃👍其他放題燒肉可以到q r code之後在手機點,大蝦,五花腩,羊架,牛舌,牛肩脊等。肉類都是非常高質素,當中牛舌相當有口感,非常好食。羊架,羊騷味不會很重,一般人都能夠接受。五花腩切成薄片,在火爐烤後變得脆卜卜,好香口。至於飲品方面非常之多選擇,有含糖的汽水,與不含糖的自家製茶,特別喜歡他們自家製的烏龍茶紅茶等,冇落糖,非常健康。甜品方面,有切成細件的藍莓芝士蛋糕,意大利芝士蛋糕,泡芙等。味道都非常之好,入口即溶的感覺。雪糕方面,每人點一款
和朋友去了旺角彌敦道創興廣場4樓的德家日式燒肉店食飯。
這是一間食日式烤肉和火鍋放題餐廳,餐廳佔地非常之大,枱椅寬,闊坐得舒服。
店員服務殷勤有禮而且很主動,讓人感到舒服
除了套餐食物外,在外面還有很多熟食甜品可以取。

海鮮盛內裏包料甲羅燒,虎蝦,鮑魚,扇貝,大蜆等。

甲羅燒有海鮮的鹹香味道非常惹味,

大虎蝦啖啖肉,肉質結實彈牙。
鮑魚相當大隻和厚肉,食落很有滿足感😃👍

肉類都是非常高質素,當中牛舌相當有口感,非常好食。
羊架,羊騷味不會很重,一般人都能夠接受。

五花腩切成薄片,在火爐烤後變得脆卜卜,好香口。

雪糕方面,每人點一款雪糕,我就點了這款榴槤雪糕,榴槤味濃郁,餐後食一杯雪糕,非常滿足。
總結:德家日式燒肉店是一間高質素的 日式烤肉放題,他們的烤肉質素很高,款式亦多,另外還可以打邊爐,但由於食烤肉已經非常之飽,下次來,一定要試他們的火鍋😉👍👍
晚市放題2小時, 我地今次食既係C餐.佢係首先會送個Angus 拼盤, 之後刺身 +海鮮!之後就燒肉任食, 值得一提既係 angus 係無得任食@@!所以佢意思大約就係 頭盤係全部靚野, 但係就無得任食咁解.呢到刺身係真係好新鮮, 尤其三文魚, 厚切黎既, 口感十分好, 肉質好新鮮, 鮮味重, 我自己好中意呢隻厚度既三文魚,  好彈牙. 十分正!其刺係蝦, 都係比出面鮮甜. Angus 拼盤, 燒肉入面最好食既牛,  按位置講, 右上角 係口感入面最硬個隻, 肉汁唔算多, 口感比較硬小小,左上角, 肉汁比較多, 肉味最重個個, 如果中意肉味重既應該會中意左上.左下角係口感最易咬, 油花味係當中最重個個, 肉味都唔差, 我認為最好食既一件.右下角 牛柳粒, angus d肉通常肉味都唔會差, 牛柳粒係肉味肉汁都重, 只係難燒dd海鮮盤最正係甲羅燒, 呢到有魚子, 蟹膏, 同蛋, 魚子本身有d鮮甜感,  撈均食 口感同味道都很好.呢到竟然有玉子燒, 但值得一提既係, 玉子燒係預客人自己燒,唔係預直接食的, 燒一燒4面 整返熱佢, 先好食.任食牛類.右上角牛係薄身肥牛, 易煮軟身易入口, 但

晚市放題2小時, 我地今次食既係C餐.
佢係首先會送個Angus 拼盤, 之後刺身 +海鮮!
所以佢意思大約就係 頭盤係全部靚野, 但係就無得任食咁解.

我自己好中意呢隻厚度既三文魚,  好彈牙. 十分正!
其刺係蝦, 都係比出面鮮甜.
Angus 拼盤, 燒肉入面最好食既牛,
海鮮盤最正係甲羅燒, 呢到有魚子, 蟹膏, 同蛋,
魚子本身有d鮮甜感,  撈均食 口感同味道都很好.
唔係預直接食的, 燒一燒4面 整返熱佢, 先好食.

任食牛類.
右上角牛係薄身肥牛, 易煮軟身易入口, 但感覺無咩特別特色.
左上角 牛仔骨,  牛仔骨我個人覺得係任食肉入面最好食既一款,
易咬, 口感小彈牙 肉味都重.
中間個款反而覺得有d難煮. 有點過厚身, 自己有小小唔太中意香草夾牛隻味, 有小小怪怪地.
可能每人唔同.
飲品方面有用心安排過, 呢排好多放題 都興自家制飲品, 呢到都有,
唔同既茶包, 燒肉好油, 配茶十分合適!

雪糕都好有誠意 有movenpick選!
而家high-end小小既燒肉放題 都會有movenpick  呢款雪糕尤其深受女仔歡迎!

整體黎講我覺得頭盤正既, 飲哈同雪糕都唔錯, 反而任食燒肉個邊唔算太滿足.
感覺任食個邊質素同味道 都唔算好出色 唔會特別去叫黎食.
其他都做得好好!
2021-04-13
2021-04-20 2454 瀏覽
起碼有三年無食過燒肉,無端端癮起,咁啱見到廣告好似幾吸引嘅燒肉放題,就去到好方便嘅旺角創興廣場擦返餐。海鮮拼盤,安格斯拼盤,刺身拼盤各一份加燒肉任食2小時都只係$328. 無限添食嘅牛有極上牛肋肉, 一口牛,牛脊肉,香草牛肋條,牛舌,牛胸腹,任食牛嘅餐廳嚟講,依間算係多種類(部位選). 我哋最鍾意係牛肋肉,佢出嘅通常較瘦,食多幾片都無咁驚肥,有一次嚟嘅係脂肪比例平均嘅,嗰次係最正! 而你係比平時食嗰啲高脂肪所以十分香口, 食落有啲爽, 朋友勁鍾意點咗幾轉.  鍾意有少少嘅可以選擇牛胸腹會有多少少脂肪,燒起來比較香。唔明我仲有點咗芝士波波腸, 日式甜蛋,甜甜地,有啲暖和,個邊有點脆口,推介大家點嚟食。除咗自己用qr code點嘅食物之外,出面都有好多嘢食,例如丸精,蔬菜,香腸,餃子等等,仲有凍蝦, 日本前菜沙律,泡菜等等,飲品有常見嘅汽水,紙包飲品等等,仲有幾款佢哋自己家制嘅飲品,例如玄米無糖茶,冷泡水蜜桃無糖烏龍茶,無糖紅茶等等,食完燒肉飲啲無糖茶會消滯一點再食過!最後當然要食甜品!除左有不同選擇嘅蛋糕仔,仲有山水豆腐花,仲有movenpick 雪糕食,大家記得留下肚食吖!

2021-04-15
2021-04-15 1987 瀏覽
我本身好喜歡食肉, 燒肉絕對係喜好之一, 今日同朋友揀咗呢間餐廳, 疫情前都有來過一次, 當時全場爆滿要等位, 今日我差不多6點已到, 所以人流不多我地揀咗c餐, 有安格斯, 有刺身又有海鮮, 店員話不用落單, 佢地會送上, 我在等待嘅同時, 當然把握機會出去行下自助區有我喜歡嘅恰蝦, 日式螺肉, 返埋座位, 食物都來了, 上菜好快!當然第一時間食刺身, 厚切三文魚, 正! 仲有帶子, 甜蝦, 我覺得都好新鮮另外仲有海鮮拼盤, 鮑魚, 大蝦, 元貝, 蟹蓋, 餐廳都不計成本, 提供貴價食物肉嘅種類都好多, 有牛肋肉, 一口牛, 牛舌, 牛脊肉, 牛肋條, 仲有個牛胸腹, 用一個兜仔裝住其餘雞, 豬肉同海鮮我就無叫了!牛肉我最愛牛肋肉, 頗林身, 另外牛舌亦係我喜歡嘅, 好爽口4月有個生日優惠, 四人同行惠顧燒肉或火鍋放題, 都可享一位壽星免費除咗呢個值得一提, 另外店員都好有禮貌, 送菜, 收碟, 提醒加油, 教你燒&換燒烤紙最後食到好飽, 店員仲建議我地可以攞錫紙兜加牛骨湯, 放入燒烤鍋吃點蔬菜, 奈何真係太飽了, 非常滿足!

其餘雞, 豬肉同海鮮我就無叫了!

2021-04-14
2021-04-14 1424 瀏覽
終於唔駛OT, 可以放早d食好d , 揀左朋友推介既呢間德家燒肉火鍋放題。牛粉既我們揀左c餐,有安格斯拼盤、刺身盛、海鮮盛及燒肉放題😋。除了飲品任飲外、甜品沙律放左錫紙盤同豚肉湯,可以燒肉同時享用埋火鍋的,火鍋丸類、疏菜選擇都幾多!燒肉怎能沒有啤酒🍻、要贊一下呢到既生啤是任飲的👍🏻 我地ko了二柸!刺身盛賣相精緻放得靚靚,刺身有五款 - 帶子、赤蝦、三文魚、縲肉, 每款都很鮮甜,尤其是帶子及赤蝦夠新鮮爽口👍🏻海鮮盛扇貝、鮑魚、蜆、虎蝦及甲羅燒,第一次燒鮑魚,大大隻估唔到都夠彈牙!扇貝及蜆幾厚肉加點醬油燒熱了就食得,😋正!個人很喜歡甲羅燒,很邪惡!滿滿蟹膏、蟹籽、蟹肉!店員話燒4分鍾將材料攪勻就食得,好香有驚喜,濃濃既蟹膏味,加埋蟹籽的口感,很不錯呢👍🏻安格斯牛拼盤牛肉是薄切的,個人比較喜歡牛胸復及肩肉,肥瘦適中肉質都幾嫩口亦夠新鮮,大概放落去燒2-3分鍾就可以食,有質素👍🏻我們另外還點選了一口牛,肉質腍身牛味濃,岩灑我地牛粉! 套餐有甜品提供,我地揀左最抵食既movenpick既雪糕,很滿足呢!原來餐廳4月有生日優惠, 四人同行嘆燒肉或火鍋放題, 一位壽星免費,會再幫襯!

刺身

海鮮盛

安格斯牛拼盤

2021-04-13
  • 甲羅燒
  • 安格斯牛肉
2021-07-18 0 瀏覽
好耐冇出街食飯啦, 今日突然好想食燒肉, 所以揀咗呢間日式燒肉放題。 食燒肉最怕就俾食到成身都係燒肉味, 呢間放題地方十分寬敞, 無咩油煙味, 在防疫角度黎睇都相當理想😂我地點左c 餐, 有燒肉、海鮮之餘仲有刺身, 一次過滿足我幾個願望。刺身方面都相當新鮮, 以兩個人份量作為前菜, 都相當足夠。飲品方面, 有梅酒同hoegaarden 任飲,性價比相當高。 海鮮盛當中, 首推海蝦同埋鮑魚, 肉質鮮甜, 可惜鮑魚冇得encore😛燒肉方面的選擇很多而且質量都很好一邊燒肉還可以一邊打邊爐, 有新鮮感之餘也減輕燒肉油膩的感覺。最後仲有一人一杯雪糕,movenpick無得輸!

刺身方面都相當新鮮, 以兩個人份量作為前菜, 都相當足夠。

燒肉方面的選擇很多而且質量都很好

最後仲有一人一杯雪糕,movenpick無得輸!
見到近日呢間燒肉店都幾多人提,見到評價都幾正面,呢晚就約左個舊同事去放肆一下xppp我地要左個海鮮、肉類同刺身都有齊既放題套餐C,可以任飲任食兩小時 ^_^沙律、飲品同杯裝甜品都可以係自助區搵到:)而其他燒烤食材就可以掃code係電話落單,簡單方便~一次性既刺身拼盤賣相唔差,食落都新鮮唔腥:)海鮮盛既陣容更是吸晴!!!既有新鮮鮑魚,亦有特大虎蝦同甲羅燒添~當晚我最欣賞既就係呢份安格斯拼盤!!拼盤內既牛肉油花分佈平均,所以食落香軟之餘亦富有肉味:)而可以任食既肉類質素都唔差~當中既羊架、牛肋肉同雞翼都係我地既encore之選xpp店家仲有提供不同既主食俾食客下單點選~整體既味道都Ok,驚喜位係有海鮮粥可以揀!!熱騰騰既粥品份量不多,食落好綿,係食左咁多肉類之後清一清真係唔錯:)舊同事就話麻醬冷烏冬可以降降温就更為不錯xppp最後除左係自助區既甜品杯外,仲有自選雪糕可以飯後甜一甜,實在滿足^_^原來依家餐廳做梗週年優惠,如果名字中有德/家/興同音2字可以仲可以免費食到燒肉/火鍋放題添,店員話個優惠做到8月底,夾到岩既朋友一齊食都幾抵!!!

沙律、飲品同杯裝甜品都可以係自助區搵到:)

而其他燒烤食材就可以掃code係電話落單,簡單方便~

一次性既刺身拼盤賣相唔差,食落都新鮮唔腥:)

海鮮盛既陣容更是吸晴!!!

既有新鮮鮑魚,亦有特大虎蝦同甲羅燒添~

當晚我最欣賞既就係呢份安格斯拼盤!!

拼盤內既牛肉油花分佈平均,所以食落香軟之餘亦富有肉味:)

而可以任食既肉類質素都唔差~

當中既羊架、牛肋肉同雞翼都係我地既encore之選xpp
店家仲有提供不同既主食俾食客下單點選~
整體既味道都Ok,驚喜位係有海鮮粥可以揀!!

舊同事就話麻醬冷烏冬可以降降温就更為不錯xppp

2021-07-14 0 瀏覽
好耐冇食燒肉放題啦,朋友介紹咗呢間燒肉店覺得性價比幾高所以即刻趁放假嚟試吓。喺抗疫措施方面做得好好,唔單止每張枱之間有隔板夾住仲要隔得好高添!自助區有打邊爐嘅食材,仲有一啲開胃小食例如螺肉中華沙律粟米等等。如果燒肉唔夠飽可以打埋邊爐。嘢飲方面選擇都好多,有三個飲品櫃,其中一個有好多自家製嘅水果茶,雖然唔係新鮮水果而係用茶包代替,但係比起出面好多嘅放題店已經好有誠意,唔係度度都有👍🏻值得一讚仲有Hoegarden Rose生啤任飲,岩晒我朋友!首先一坐低,店員就會送上一碟牛肉,有好多唔同嘅部位、同埋一盤海鮮、刺身,食完之後再數QR code落單encore!食物嘅種類都算多,有齊晒想食嘅嘢,始終主角仍然係肉同海鮮,而全部野都好新鮮,作為牛肉愛好者,食咗超多牛,好高質。最後當然唔少得甜品,甜品就普普通通,仲有雪糕,不過都唔係太食得落,總括嚟講呢一餐真係好滿足。

最後當然唔少得甜品甜品就普普通通,仲有雪糕,不過都唔係太食得落,總括嚟講呢一餐真係好滿足。

2021-07-14 0 瀏覽
朋友話旺角有間日式烤肉鋪做緊優惠,只要個名有「德、興、家」啲三個嘅同音字2個,就可以free一餐,個fd又真係有呢兩個字。 我哋食嘅係C餐,包左刺身、安格斯拼盤、海鮮盛,仲有燒肉任食。我鍾意去呢度除咗汽水之外仲有茶揀,啱曬唔鐘意飲汽水嘅我。我就揀左佢個蜜桃烏龍茶,入口茶味唔濃後有淡淡嘅蜜桃味,好清新。刺身拼盤。刺身拼盤有三文魚、甜蝦、帶子、螺肉同貝肉。份量唔算多,都係過下口癮。三文魚厚切,帶子好鮮甜。不過出面仲有其他冷盤可以食,唔夠嘅仲可以去食凍蝦。海鮮盛。海鮮有鮑魚、大蝦、帶子、甲羅燒等。店員好細心咁講解每種海鮮要點燒同燒幾耐。鮑魚好大隻,咬落去唔會太老,跟店員嘅指示燒啱啱好。甲羅燒就好足料,有鵪鶉蛋同蟹籽,一啖落去好滿足。安格斯拼盤。拼盤有5種肉,包括有牛小扒、牛舌等。一啖咬落牛舌到,有小小爽口小小油,好重牛味。牛小扒入口即融,真係好好好味。骰子牛外脆內軟,出面燶燶地入面啱啱好!另外仲有其他任食可以揀,我覺得個海鮮粥就好好食!

刺身拼盤。

海鮮盛。

安格斯拼盤。

另外仲有其他任食可以揀,我覺得個海鮮粥就好好食!
好耐無食燒肉🔥,心血來潮,朋友介紹下放工即去旺角創興廣場四樓的「德家日式燒肉店」其餐廳由傳統火鍋🍲店轉型為日式燒肉店🥩,主要做海鮮燒肉同時也能食火鍋🍲,但只可二選一。餐廳🍴抽風系統做得好,吾會一大陣燒烤味或感侷促,而且設有卡位雅座,坐得舒服又有私隱度,人多時,店員好細心加番隔板阻隔。我地簡左C 餐,坐低就即呈上一份安格斯拼盤、刺身盛和海鮮盛(非任食 一次性),之後可到自助區拎飲品、小食、甜品🍮、沙律🥗等,如果嫌自助區吾夠食可用檯面上QR CODE 下單,點多款牛肉、野菜類、海鮮類和定食類,一定食到棒住個肚走。自助區有冷泡茶專櫃,啤酒🍻汽水🥤不在話下,仲提供室溫飲品,好細心體貼。沙律🥗菜新鮮爽脆,配搭著凍蝦同沙律醬做開胃菜不錯。想同時燒肉又打邊爐🍲?可以用錫紙兜同牛骨湯整一個迷你火鍋,加入自己鐘意食的丸類、菇類、蔬菜🥬放在燒肉爐上,女士們大愛,可以煮菜。刺身盛:三文魚厚切,油脂豐腴。帶子呈白色鮮甜嫩滑。甜蝦同放題店有得比,沒有雪氣味,螺肉片帶微甜有咬口,整體好新鮮😍安格斯牛拼盤:都係最頂級的牛肉,牛柳粒牛肉味香濃,煎至微紅,咬落有汁爆出黎,肉質好嫩滑。牛舌好薄,咬落吾韌。另外一款油脂重,

安格斯牛拼盤:都係最頂級的牛肉,牛柳粒牛肉味香濃,煎至微紅,咬落有汁爆出黎,肉質好嫩滑。牛舌好薄,咬落吾韌。另外一款油脂重,肉汁豐富,燒至五成仲有肌紅蛋白高,呈深紅色, 好吸引。

海鮮盛:最美味甲羅燒🦀,諗起日本🇯🇵旅行時成日磯燒,豐富蟹膏混合埋爆漿魚子同蛋汁,加一點香蔥調味,好邪惡,蟹膏味香濃。一字記之曰:鮮!鮑魚洗得好乾淨,不要連殻燒否則後果自負,燒至熟成需時三分鐘,咬落有咬口,可以自行加蒜蓉炒下調味。蜆肉肉質飽滿,鮮甜。大蝦爽彈,落胡椒調味,鮮味十足。

自助點餐大推牛油燒有機香甜番薯🍠仔、燒到脆口食燒肉咁既辛辣五花肉,爆子多春魚、仲有半殼青口,無限任食好抵。

最後食飽店員會比雪糕紙,一人一杯。有香港🇭🇰製造FRUTTATO 榴槤口味雪糕🍦,榴槤味香濃但不夠順滑。

總結:
由6月21日起至2021年8月31日,凡身份證有「德」、「家」、「興」其中兩個同音字,即送免費燒肉/火鍋放題/午市定食!

包羅萬有 任飲任食燒肉、海鮮🦞
食到捧住個肚走

2021-07-12 0 瀏覽
上網見到呢間燒肉半放題最近做緊優惠超岩我😻,事關好似話慶祝六週年,只要個名有德、家或興其中二個字(同音都得),又係三人或以上同行,就可以免費食燒肉/火鍋放題/午市定食一位,令我諗起早前台灣嘅鮭魚之亂🤣,而我甘岩個名有個家字,唔洗改名就可以有半價😌有半價緊係食豪啲,所以叫左C餐,有安格斯拼盤之餘仲有海鮮食!刺身盛包括三文魚、螺肉、甜蝦、帶子同赤貝,當中三文魚同帶子都好厚身,夠凍夠鮮。海鮮盛包括有鮑魚、大扇貝、海蝦、大蜆同甲羅燒,當中甲羅燒係燒三分鐘再攪勻佢再燒三分鐘,蟹膏同蟹籽mix埋係鮮甜得來又帶點口感,正而安格斯拼盤係高質牛肉,所以唔係任食,包括有安格斯牛頸脊、一口牛、牛舌同牛小排等而任食嘅肉類都唔少選擇,質素亦不俗,當中個人最欣賞牛舌,夠爽口而呢間燒肉最特別之處係有得出去自助吧度拎呢啲錫紙盤,倒入熱湯,可以自製打邊爐,真係第一次甘食法,非常適合食得咁多肉嘅情況之下,食下菜均衡返。仲可以喺自助吧度拎啲蒜返來炒肥牛,係一個價錢,多種食法。甜品方面,自助吧有幾款唔同嘅蛋糕、泡芙同豆腐花等每人仲可以點一杯MÖVENPICK/Fruttato/Mochiice 雪糕😍,夠曬誠意星期一至四來食

仲可以喺自助吧度拎啲蒜返來炒肥牛,係一個價錢,多種食法。

甜品方面,自助吧有幾款唔同嘅蛋糕、泡芙同豆腐花等

星期一至四來食仲有口罩送,係評價好好嘅獅子山下,好感再加一

*六週年優惠到8月31日