2020-01-19 1384 瀏覽
今日去到東廣場行咗一個圈,發現開左好多新嘅食店。朋友話喺台灣食過好多次鹽水雞,好掛住陣味,所以我哋就揀咗呢一間啊土雞試吓啦,過下口癮😜!佢有幾個套餐選擇,我哋就揀咗一人套餐,個餐包左雞胸雞髀各半分,同埋三個餸菜,聽落都唔夠飽😅,所以加咗$5叫咗個細拉麵。醬汁方面,我叫左阿土醬嘅醬料,微辣。而我朋友就叫咗原味小辣。我自己覺得微辣就已經好夠味道喇,我試咗一啖朋友嘅小辣,就覺得太辣🥵,我就會比較建議叫微辣,先食得出佢醬汁嘅味道。啊土醬嘅醬汁味道加一點點甜味,比原味好食。😋😋而配菜方便我叫咗乾豆腐,滷蛋,杏包菇,味道都唔錯☺️。雞嘅份量都幾多,啖啖肉冇骨嘅。整體來講個撈麵所有嘅材料都略為凍左少少,因為佢都係由雪藏箱攞出嚟,凍撈,而台灣食係常溫一啲會比較好食😂。食完之後覺得有啲口乾😝,可能個醬汁都係略為重口味,味精比較多。如果大家要去食可以試吓叫淡口味,可能味精唔會咁重😇。食滿$100仲送一個香港加油嘅利是封。
食滿$100仲送一個香港加油嘅利是封。