2016-09-11 385 瀏覽
平時少食放題,唔係太耐冇見嘅朋友叫到出黎,都唔知道呢一間放題嘅食物同環境都幾好、吉壽店一系列御品自家製壽司,款式五花八門,別具創意,如圖中這款名為御壽司,加醋的米飯圍上了香草,鋪上細碎鮮甜的三文魚和一隻甜蝦,賣相相當精緻吸引,品嚐一口,蝦和魚的鮮甜配上酸酸的米飯,簡直是味蕾的一大享受醬燒皇帝蟹棒壽司,金黃香軟,入口即溶的芝士配上甘甜的蟹棒,蟹棒的分量佔一大比例,加上小巧的米飯團,味道相當融合,配料遠多於米飯,令人感覺吃上一塊就值了!黃金魷魚軍艦以及蟹籽壽司同碟登場,在柔和的燈光映襯下,閃閃發光,令人垂涎三尺,急不及待把他們一一放入口中品嚐,黃金魷魚香甜爽口,有丁點咸咸的鹽味帶出魷魚的鮮甜。脆卜卜的蟹籽在口中跳躍,被薄薄的脆紫菜包着,口感一流!個人最中意就係呢度嘅甜品,因為可以自己整,發揮自己嘅創意力。呢一杯就係乳酪雪糕加左好多爆爆珠。我非常喜歡爆爆珠,所以可以見到後面嘅果幾杯都有好多爆爆珠。呢一度嘅環境真係好唔錯!

呢一度嘅環境真係好唔錯!