2023-02-13 986 瀏覽
雖然對食材 不是太有研究😅但對美食一定執著😉😉聽同事講 銅鑼灣新開咗 得獎 宮崎和牛放題 二話不說同老婆book定枱 黎試一試日本直送得獎和牛😍😍地方好大 座位非常之闊落,坐得舒舒服服 👍價錢比起坊間稍為高少少 全部食材基本上都係日本直送 ,仲要係放題 回本不難😝😝$998 $898 宮崎櫻花牛 $698套餐,品嚐九州A5和牛 其他配菜基本上就一樣啦 單品放題選擇亦都非常多🤩🤩兩小時放題一坐低店員便拿了一盤 肩里肌,肩口肉,牛肋肉,內後腿肉,外後腿肉 五花腩還沒落口已感覺值回 全部雪花分佈非常均勻肩里肉和肩口肉 兩者牛味較為濃郁 油脂紋理清晰 口感淋軟 和牛真係零舍唔同 店員有時還幫忙 照顧火候 牛肋肉和五花腩兩者 油脂 就比較豐富 真正做到入口即溶對住窗外落地大玻璃望住出面維園景色 成個銅鑼灣景色盡收眼底除咗燒肉之外仲有好多熱食味噌甲羅燒就係最佳嘅選擇 蟹味鮮甜濃郁 輕輕 烘一下米通 一齊食口感更加豐富吉列炸蠔非常鮮味 juicy 外脆內軟 做得非常好淮山松葉蟹肉沙律 仲有少少魚子醬喺度 真係估唔到放題都可以食到如此矜貴嘅菜式地雞頸肉我的最愛 非常爽口 仲有唔同嘅口味㖭 非常matc
雖然對食材 不是太有研究😅但對美食一定執著😉😉

除咗燒肉之外仲有好多熱食

吉列炸蠔非常鮮味 juicy 外脆內軟 做得非常好

淮山松葉蟹肉沙律 仲有少少魚子醬喺度
真係估唔到放題都可以食到如此矜貴嘅菜式

地雞頸肉我的最愛 非常爽口 仲有唔同嘅口味㖭 非常match

店員推介a5宮崎牛一之藏拉麵 一定要試 果然非常高質 宮崎牛肉非常之多 製成一碗小小嘅拉麵湯底用牛骨淆製 必食之選

其實還有些稀有部上位可以自己再單點 無酒精飲品也是放題的 當然可以加錢order酒精飲品啦

但因為菜色選擇實在太多 一次過真係食唔曬落十幾種菜式 相信好快會再嚟呀 回本之選 最緊要香港地真係好少食到咁高質