2021-06-06 1535 瀏覽
星期六去咗Mega Box行,夜晚見到呢間cafe有熊仔幾得意,同埋都坐滿咗幾多客,應該唔錯,就決定試吓。我哋懶得諗,就揀2人餐,$298包括有餐湯、餐包、前菜、兩個主食同埋雪糕。另外,我哋仲加多左一個法式玫瑰燉蛋白。忌廉湯正常味道,配上嘅蒜蓉香草牛油焗法包就好好食,外脆內鬆軟。法式香草牛油焗田螺田螺爽滑彈牙,都有四五粒,戰底有焗薯蓉,薯味香濃,底部同埋邊位焗得焦焦脆脆。美國安格斯牛肩扒牛肩扒有三條,非常厚切,煎得外層金黃朝香,一上枱已經香氣撲鼻。我哋揀咗五成熟,切開肉質粉嫩,肉汁豐富,牛味香濃。配上嘅露筍都好好食,仲有粟米粒、蕃茄同埋香脆薯條,好豐富。芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯材料豐富,見到芝士焗得金黃,粒粒蜜桃好吸引,去骨嘅雞髀扒雞皮焦香,雞肉爽口嫩滑,焗飯醬汁充足,配上拉絲軟綿綿嘅芝士,邪惡又好味。跟餐甜品係雪糕,我哋揀咗朱古力味同埋曲奇味。雪糕夠凍,慢慢食都唔會好快溶。其中朱古力味好有驚喜,非常香濃。法式玫瑰燉蛋白$25焦糖薄脆好香,下面係creamy幼滑嘅燉蛋白,配上嘅玫瑰花瓣碎靚之外,令呢個甜品味道清新清香,不會太甜膩。飲品方面,我哋加$18升級左特飲,薔薇之戀同埋檸檬草氣泡茶

法式香草牛油焗田螺

美國安格斯牛肩扒

芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯

法式玫瑰燉蛋白$25

飲品方面,我哋加$18升級左特飲,薔薇之戀同埋檸檬草氣泡茶。薔薇之戀係玫瑰花茶底加上柚子蜜,味道有花香清甜。檸檬草氣泡茶係七喜加上檸檬茶和一些香茅,味道清爽清新。