2023-05-12 357 瀏覽
全港最好食巴斯克芝士蛋糕?為咗食到呢間號稱全港最好食嘅巴斯克芝士蛋糕,我哋去咗嗰度2次。Hemma轉左實體店之後,👧🏻就一直好想去試。我哋第一次去嘅時候係平日晏晝一點幾左右,結果條隊就係超級長。店舖比嘅指示都唔清晰,唔知喺邊度排隊,亦都唔知係唔係要攞飛,所以大家淨係見到有條隊就跟着牌。我哋等咗半個鐘條隊都冇郁過,亦都冇人派飛,所以就決定走。🥲到咗第二次嘅時候,我哋決定去開門前就去到,因為諗住早啲到應該都唔使排隊。結果係開門前15分鐘到,我地都等咗一個半鐘🫠今次就有派飛嘅,所以我哋先會諗點解同第一次唔同?帶着疑惑之下,終於入咗去🫠 入到去店員會叫你等一等,然後比一張餐牌你,叫你用手機影低,然後慢慢睇。我哋兩個都覺得好奇怪,咁大間餐廳剩係得一張餐牌?我哋係坐一樓,落單就要落返去地下,餐具都係自助嘅,但唔係經常refill,所以出現冇晒餐具同紙巾嘅情況,唔係太方便。等待食物嘅途中見到有幾對情侶入到黎食(由其喺男士)都超興奮😂可能真係等左好多次先食到。我哋叫左嘅糕好耐都未到,但係隔離枱有對情侶啱啱入嚟坐低,一比完錢,佢地叫嘅蛋糕就即刻到☹️我哋要再三向店員確認之後先有☹️所有野都將我地期待值拉滿,
全港最好食巴斯克芝士蛋糕?

所有野都將我地期待值拉滿,終於到食評🍽️

Scrambled Egg with parmason cheese on toast $88

老實講句,我自己屋企整仲好食。蛋味好淡,而且調味更淡,少少芝士味但整體好一般。不推薦!❌

Vanilla burnt cheesecake $62

件cake好細件,一食入口完全呆左😶全港最好食cheesecake? 唔香唔濃,食唔出雲呢拿味,同普通出面二三十蚊一件既巴斯克蛋糕一樣味,純粹係texture略勝。🫠

Oreo burnt cheesecake $68

Oreo味唔重,反而芝士味出啲,👧🏻覺得呢款叫好食少少。食到最尾個底部,👦🏻話有陣燶味😐不過👧🏻認為唔算太明顯。

由於佢哋嘅最低消費係每人一杯飲品,所以我哋叫咗兩杯唔同。

Hot chocolate with Homemade marshmallow $65
呢杯熱朱古力係我當日覺得最推介嘅嘢,因為好濃嘅朱古力味,棉花糖有點綴效果,算係我係香港飲過頭5位好飲嘅朱古力。

Homemade lemonade $58
屋企拎一罐有氣水+幾片檸檬+蜂蜜既味😐

總結:千祈唔好去排隊,唔值得排咁耐。唔明點解上網一面倒個個都話好食😐我哋真心覺得麻麻亦唔會再去!

✨評分✨
食物:4/10