2018-10-26 562 瀏覽
好耐都冇去過咁有特色既小店啦, 成日食黎食去都係D連鎖店, 好冇新鮮感, 今晚黎左得寶商場見到呢間野門口好日本風格, 望入去裝修都好別緻, 上網睇睇好似都唔於是就入左去晚飯。我地叫左好多野食!!! 因為未試過所以每樣都叫左小小睇下佢邊樣整得好味D!!HAHA!!!我見到好多街坊黎光顧, 好似熟客咁, 店員個個好有親切感咁!!!刺身沙律勁多刺身, 有三文魚籽, 三文魚同鯛魚, 加左醋代替沙律醬, 好清新開胃!! 刺身揀左3款每様2件, 好新鮮!!! 回味!! (迴轉SUSHI個D根本冇得比!!) 叫左個辣味鐵火卷, 有4件, 鐵火卷入面包左青瓜絲, 上面有吞拿魚, 加上特別既醬, 好特別, 唔算辣。最抵係呢個什錦天婦羅手打烏冬!!!72蚊有5件天婦羅, 2隻海老, 南瓜茄子冬茹!!! 製作認真, 上菜真係用左個架黎裝住D天婦羅, 唔會油林林, 炸得剛剛好!!! 烏冬個湯有小小咸但都可以接受!!! 叫左幾款關東煮, 蘿白真係必食, 除左大舊之外仲好入味!!!!又夠甜!!好正!! 芝士魚餅都好正!!!一咬開芝士爆出黎!!好正好正!!! 豚肉餃子就普普通通, 不過佢肉汁鎖得好好, 但我中意再香

刺身季節沙律
三文魚 赤貝 鯛魚 刺身
辣味鐵火卷
雞軟骨串燒 牛舌串燒
關東煮
煎沖繩豚肉餃子
什錦天婦羅手打烏冬

刺身沙律勁多刺身, 有三文魚籽, 三文魚同鯛魚, 加左醋代替沙律醬, 好清新開胃!! 刺身揀左3款每様2件, 好新鮮!!! 回味!! (迴轉SUSHI個D根本冇得比!!) 叫左個辣味鐵火卷, 有4件, 鐵火卷入面包左青瓜絲, 上面有吞拿魚, 加上特別既醬, 好特別, 唔算辣。最抵係呢個什錦天婦羅手打烏冬!!!72蚊有5件天婦羅, 2隻海老, 南瓜茄子冬茹!!! 製作認真, 上菜真係用左個架黎裝住D天婦羅, 唔會油林林, 炸得剛剛好!!! 烏冬個湯有小小咸但都可以接受!!! 叫左幾款關東煮, 蘿白真係必食, 除左大舊之外仲好入味!!!!又夠甜!!好正!! 芝士魚餅都好正!!!一咬開芝士爆出黎!!好正好正!!! 豚肉餃子就普普通通, 不過佢肉汁鎖得好好, 但我中意再香口既感覺, 所以覺得可以再煎耐少少! 牛舌同雞軟骨好正!!!即叫既燒!!! 點解人地可以燒到咁好食!! 好中意!!!

整體黎講成間野既食物質數都好好, 價錢又唔係好貴, 真係可以比美好多出面既鋪頭!!! 有會經過會再黎!! =]
刺身季節沙律
三文魚 赤貝 鯛魚 刺身