2011-04-10 24 瀏覽
是日無心插聊 睇到佢個廣告, 同d fds 去try.book 左10點, 10點過少少去到, 見到門口都有人等位.等左一陣就有位, 直落樓梯喇~~ 見到好煙下, d 人好似去桑拿咁, 煙住出黎!! d 抽油煙系統很差限時2小時. 一入去坐底已有人放底三隻大蝦及一杯野飲, 係免費0既. 野飲追加8蚊一杯. 感覺OK WOW,如是者我地就開始點野食勒, 佢張ORDER 紙係一行食物隔黎係1,2,3,4..數字代表件數. 我地點左4件壽司, 一粒炸餃子, 一個沙律, 2件粟米. 牛舌/牛肉/雞中亦, 帶子, 螺各3件. 等左半個鐘, 前者0既壽司,餃子,沙律,粟米都陸續黎晒, 同埋黎左個我地無點0既羊架(我地叫佢拎走), 但所有燒肉都無黎過. 我地就開始追侍應. 我地同第一個講話幫我地催牛ORDER 紙上0既食物, 睇下有無落單, 無落單我地就ORDER 過. 其實我地催單時, 其餘幾枱都係响度催單. 但之後無侍應同我地講番CHECK完情況係點, 我地等多陣,. 開始唔對路, 隔離枱遲過我地黎都開始有肉 我地就又催多一次. 同個待應講, 我地等左半個鐘以上, 一舊肉都未燒過, 無落單0既
是日無心插聊 睇到佢個廣告, 同d fds 去try.

數字代表件數. 我地點左4件壽司, 一粒炸餃子, 一個沙律, 2件粟米. 牛舌/牛肉/雞中亦, 帶子, 螺各3件. 等左半個鐘, 前者0既壽司,餃子,沙律,粟米都陸續黎晒, 同埋黎左個我地無點0既羊架(我地叫佢拎走), 但所有燒肉都無黎過. 我地就開始追侍應. 我地同第一個講話幫我地催牛ORDER 紙上0既食物, 睇下有無落單, 無落單我地就ORDER 過. 其實我地催單時, 其餘幾枱都係响度催單. 但之後無侍應同我地講番CHECK完情況係點, 我地等多陣,. 開始唔對路, 隔離枱遲過我地黎都開始有肉 我地就又催多一次. 同個待應講, 我地等左半個鐘以上, 一舊肉都未燒過, 無落單0既話我地就再落過啦, 轉眼間,佢就拎左碟牛比我地. 上面每樣得2件. 我地為有照要, 再ORDER 過. 第二次ORDER 0既送黎又唔知點解會有羊. 佢就拎番走就無再送過唻, 我地又再落過單, 叫1件芥末牛舌就唻4件. 其他黎果D 都唔知係咩黎, 因為佢每次上都係一碟過張所有牛放响同一碟, 牛舌唔係太好食. 唔似牛舌質感. 其餘有2件好牛扒0既野, OK LA. 仲有件似肥牛0既野, 果件幾好味, 我地就諗住叫多3件食. 問侍應呢件係咩, 侍應答: “牛”. 我地即刻O晒咀, 我夠知係牛啦大佬, 之後我比張ORDER紙佢問佢. 如果我地想點番呢件肉, 咁應該揀邊個, 個侍應睇完張紙每一行後答番我地: “其實係什錦架” . 哈, 我地真係仲O咀, 之後個侍應就走左去, 咁我地就只好從我地頭先點過0既名點其中一款3件睇下係唔係. 點知都係錯. 我地點0既帶子同螺無黎過, 我地都唔催單, 寧願再落過單., 之後就淨係黎左3隻螺. 我諗我地個爐燒左3轉. 有個侍應就黎話LAST ORDER 有無野漏送. 我地話仲有個帶子無黎. 個侍應話, 帶子今日無呀. 我地就話, 你唔同我地講, 侍應就話, 我地寫明無0既我地係唔會通知. 又O多次咀. 咁即係乜都無, 我地黎到齋坐唔會知架WOW.
是次消費: HK$680 食左以下0既野. 我就覺得一D 都唔值, 佢0地個d鹽燒 同黑椒味其實都冇分別, 亦唔見得佢0地d 野好新鮮同黎自日本囉,
正正經經去對面i盛八叫一碟一碟燒無咁嬲, 起碼每款都唔會得一種味道出黎, 又食得飽同知道自己食緊乜. 第一次去食放題食唔飽, 餓住走.

1.4件芥末牛舌
2.3件鹽牛舌
3.3件黑椒牛舌 (無記錯就好似係黑椒)
4.2件類似黑椒小牛扒
5.3件半隻雞中亦 (佢係一隻斬開一半當一件)
6.3件小粟米
7.2粒一口牛
8.4件侍應話係牛0既肉
9.3隻螺
10.4件壽司, 一粒炸餃子, 一個沙律,
11.3罐可樂

我地一定唔會推薦比朋友去呢度食野. 唔會食得飽. 入去食完好似食左一人份量出黎. 昨晚已經唔爆, 我眼見係得6-8張枱, 我唔知另一邊有無枱啦, 但每一枱人都响度催單. 無一枱唔洗催, 唔爆都枱枱催, 爆0既話真係諗唔到情況係會點.
2011-04-02