2019-02-22 97 瀏覽
自從冇咗燕萍..清亭..越南蔡同埋名堤之後..喺銅鑼灣就已經冇晒好味嘅越南嘢食大約半年前開始見到呢間餐廳Fuhn..原來食過咁多次都冇寫食評係真係有原因.. 越南菜係由細食到大..充滿着童年回憶嘅.. 所以都一直期望有一日食完之後要同大家分享佢嘅好味由初初覺得都OK..之後都去過幾次.. 直到今日覺得可以唔使再食... 決定放棄佢..呢度嘅賣點係生牛肉河粉係有唔同嘅size.. 由S-M-L-XL牛肉湯味道一般..牛肉亦冇乜特別..河粉質地唔滑..整體係冇粵式生牛肉湯河嘅香味🤦🏻‍♀️今次試咗黑椒牛丸蛋花湯.. 湯底偏甜牛丸不太好食🥴今日食咗豬頸肉米紙卷.. 一夾起就磁力粉碎.. 米紙依然未完全軟身..不喎已經比上一次硬到咬唔到.. 味道依然係🙅🏻‍♀️越式牛油雞翼同普通炸雞翼冇分別..係冇牛油味嘅

大約半年前開始見到呢間餐廳Fuhn..

今次試咗黑椒牛丸蛋花湯.. 湯底偏甜牛丸不太好食🥴

越式牛油雞翼同普通炸雞翼冇分別..係冇牛油味嘅