2022-12-20 38 瀏覽
Sinsadong bathhouse cafe &bar(新沙洞澡堂 Cafe &bar) 小編聽人哋講呢間位於長沙灣嘅韓國餐廳,有一個好特別嘅裝修就係模仿韓國澡堂,超級適合各位網紅靚仔靚女打卡。小編以為呢間餐廳會Focus on餐廳嘅裝修多過於食物本身,但點知小編食完之後真心將極力推薦比大家!小編同事覺得呢間會好快成為大家嘅打卡熱門景點之!生菜包豬肉配自家製醬汁每次喺電視見到都好鬼想試唔係講笑,豬肉雖然白白哋但其實已經入晒味道,相當之鹹香但帶點甜甜地。小編極力推薦大家一定要加埋佢哋嘅辣椒醬、蒜頭片、紫蘇葉、生菜!之後一啖放落去你個嘴入邊,嗰種滋味真係唔係可以用字形容好好味!韓式牛肉部隊鍋1950年代的韓國,由於戰爭造成糧食短缺,居民以美軍援助的物資,再加上韓式辛辣的烹調手法,進而發明了「部隊鍋」這道料理。小編真心非常之推薦佢哋嘅部隊鍋同小編喺韓國食嘅味道幾乎一模一樣!佢哋咁部隊鍋材料都相當之豐富有腸仔、午餐肉、年糕、公仔麵、皇帝菜、肥牛、雞蛋、芝士、蕃茄豆等等!基本上可以滿足晒你所有嘅需要認真好好食!炸甜薯拉絲芝士條好香脆,一咬口就有芝士嘅拉絲,點埋個醬極度邪惡!而且甜甜地嘅番薯

生菜包豬肉配自家製醬汁

韓式牛肉部隊鍋

炸甜薯拉絲芝士條
好香脆,一咬口就有芝士嘅拉絲,點埋個醬極度邪惡!而且甜甜地嘅番薯絕對係加分位好夾!