2020-11-27
兆萬中心一向都係放題嘅集中地 但係啲餐廳嘅質素都係好壞參半 今晚食呢間主打燒肉嘅平昌就好值得推介啦🙊由於今日完成咗個大project 就食好啲獎勵自己 揀咗個中價嘅menu 都有好多好野食㗎😋 呢個世子menu 可以嗌埋大君menu嘅食物一坐低店員好快就上前菜同埋鍋邊蛋 簡單介紹咗點餐方法同飲品櫃嘅位置 我地就開張畫張點餐卡喇🤪首先講下主打嘅燒肉先香草五花肉 三層肉層次分明護心肉 肉質嫩口 有預先調味牛肉眼 話明係肉眼 肉質當然係林啲牛前胸腹肉 半肥瘦咁 好易入口T骨牛扒 上碟時真係嚇親 因為真係一大塊咁上😮 有整整一個鐵板咁大 兩個人食真係有啲太多🤧 而且牛肉比較瘦 都要咬耐啲先食到豬皮 卷住有啲難燒 好彩有剪刀可以剪細細塊 調味甜甜地咁 都幾特別牛大腸 本身唔知佢係牛腸 見到都比較多肥膏 燒完啲油出晒黎 食落口好正🤤雞軟骨串 呢個要燒好耐先燒得熟辣豬腸 辣醬味道同泡菜差不多 會食內臟嘅人會中意嘅豬頸肉 呢個真係要推介 豬頸肉唔係街外食有用鬆肉粉那過嗰種 由於脂肪比例高 燒完豬頸肉有啲脆卜卜 好好食🐷照燒薄切五花腩片 個人中意呢個多過香草五花肉 牛舌 夠薄身 唔會燒完好韌照燒肥牛片同
首先講下主打嘅燒肉先
辣豬腸 辣醬味道同泡菜差不多 會食內臟嘅人會中意嘅
照燒薄切五花腩片 個人中意呢個多過香草五花肉
牛舌 夠薄身 唔會燒完好韌
照燒肥牛片同辣汁肥牛片嘅分別就係上面嘅汁 肥牛唔算太肥
牛肋骨肉 呢個都好好食 係林身嘅牛肉 而且牛味好重 仲要係大君menu都有得食㗎😻
調味雞翼 雞翼size好大 調味甜甜地 幾好食
虎蝦 本身都驚好伏 點知好有驚喜 蝦好有鮮味 而且都好大隻🦐
調味鰻魚 由於女朋友好鍾意鰻魚 所以都叫咗幾次 上碟時係凍嘅 所以我地都有燒燒先食
脆炸一口芝士 脆炸芝士蝦球 上碟時熱辣辣 都好食嘅 可惜唔係拉絲味嗰種芝士🧀 個人中意脆炸一口芝士多啲
無骨原味炸雞同脆炸雞翼 上面都有少少茄汁調味 炸粉唔算厚 咬落口都幾多肉汁
本身仲好想試海鮮蔥餅 但係真係太飽 食唔落喇😟 食物上菜速度快 店員又有禮貌 一定會再嚟幫襯😋