2022-06-17
自從晚市開放之後,約朋友去試唔同之前book抹咗想食嘅晚餐,今次我哋就去咗黃埔依間食omakase嘅壽司店🤤黎之前就上網睇過佢哋嘅set都幾親民,分別由480至1180都有!除咗omalase之外,仲有其他鰻魚飯set!我哋今次叫咗一個Omakase竜同埋Eel Teishoku,竜的set就有茶碗蒸、四款刺身、熟食料理、六款壽司、迷你丼飯、湯和甜品🍮我好友印象嘅就係有日本東風螺、黑苺貝旨煮、轉彎位可食、深海池魚和右口魚見,佢哋嘅東風螺煮得好入味,而且螺肉非常煙銀彈牙👻好有日本風味,另一款熟食就係黑苺貝旨煮,上面有啲辣椒絲,食落辣辣地鹹鹹地,非常👍🏻👍🏻👍🏻佢嘅刺身亦都非常新鮮,而且非常鮮甜🤤鰻魚飯嘅set都有一個茶碗蒸、燒鰻魚、飯或者烏冬、湯和甜品😙成個set都非常豐富,佢嘅鰻魚飯非常好味😋有濃濃的燒汁味,鰻魚的肉質亦都非常彈牙!