出左糧決定要請屋企人同男朋友食番餐☺️佢地都鍾意食中菜 而朋友就介紹我試下呢間係觀塘嘅樓上私房菜 話試過抵食安排又好!訂位時會同店員Whatsapp揀好菜單 即使有野要改都可以預先改好 而佢地又會因應番份量其實都係第一次食私房菜 都好鍾意呢種安排 好似會度身而造咁~.香芒沙律大蝦球開胃之選 有炸大蝦球 蝦肉爽口彈牙 睇黎好新鮮👏有唔同切粒生果 酸酸甜甜好醒胃同埋雖然係4人份 但都比想像中大份~.花雕雞油蛋白蒸大肉蟹可以揀用唔同方法整 我地就清清淡淡揀左蛋白蒸估唔到真係超香超好味啊💓大肉蟹大隻啖啖肉 而且食落好鮮甜 連個蛋白入面都有蟹肉 真係估唔到啊🤤上面淋上花雕 超香超好味!.生煎12兩東星斑煎得外皮香脆 入面肉質嫩滑~~淋埋個個蒸魚豉油真係好無敵☺️.白胡椒爆炒南非鮑魚如果係好鍾意胡椒一定唔可以錯過 一上枱胡椒香撲鼻😍食落唔會太辣太嗆 但會好夠胡椒香鮑魚煮到超腍 一咬就咬得開~~👍.蒜蓉粉絲蒸蟶子王海鮮陸續有黎 岩哂鍾意海鮮嘅兩親😂😏😏超惹味啊呢款 蟶子超大一隻!超巨型啲肉好爽口 上面舖左滿滿生蒜同脆蒜 香口好味😽.江南百花雞雞件上面有一層彈牙嘅蝦膠 口感好特別而且呢個配搭估唔到咁夾😳😳
出左糧決定要請屋企人同男朋友食番餐☺️
開胃之選 有炸大蝦球 蝦肉爽口彈牙 睇黎好新鮮👏
有唔同切粒生果 酸酸甜甜好醒胃
同埋雖然係4人份 但都比想像中大份~

可以揀用唔同方法整 我地就清清淡淡揀左蛋白蒸
估唔到真係超香超好味啊💓
上面淋上花雕 超香超好味!

如果係好鍾意胡椒一定唔可以錯過 一上枱胡椒香撲鼻😍

啲肉好爽口 上面舖左滿滿生蒜同脆蒜 香口好味😽

雞件上面有一層彈牙嘅蝦膠 口感好特別
而且呢個配搭估唔到咁夾😳😳

上湯浸時菜
點都要有番個菜 好好個上湯無味精感覺~不過呢個菜會比較普通🤣
上湯浸時菜

炒得超香啊😍😋 平時多數炒飯都係heahea唔會想食
純粹係用黎飽肚 但呢個炒得好乾好香口🤗
果然係招牌炒飯~~

甜品
仲有一人一個奶凍做甜品😌 奶味好香 細細一份岩岩好💓大家都好滿意呢餐☺️