2020-12-25 275 瀏覽
餐廳裝修唔錯,成日經過都見無乜人食。趁住平安夜見FoodPanda自取有8折,咁就order左個<2人海鮮大雜燴套餐>。準時去到餐廳,入到去我拎住FoodPanda 訂單個page俾個男員工睇,佢好不屑咁望一望就示意我企埋一邊等。等左一陣食物就Ready,佢pack好野就問 "What is your number ?" 因為訂單number (字母 +數字係8個位)幾長,我就直接係手機俾佢睇,佢又再問我 "What is your number ar? FoodPanda, right?" 我咪用英文同佢講Order Number係度囉!佢開始無耐性,我望一望佢張單,佢用佢餐廳第幾張FoodPanda number (#15) 黎同我對 😑😑😑。我就話返佢知呢個係你地餐廳接第幾個order,我鬼知咩。我自己望訂單number,名同電話岩後我就拎走喇!其實當時佢地根本唔忙,淨係做緊我張單,我唔明點解員工態度可以咁差,聚令關係我試過好多次係其他餐廳外賣自取,但人地員工態度都會好好。我終於明點解呢間野閒時無人黎食。返到屋企開黎食,其實味道唔錯,但份量真係好少,<2人海鮮大雜燴套餐>既沙律同

返到屋企開黎食,其實味道唔錯,但份量真係好少,<2人海鮮大雜燴套餐>既沙律同芝士通粉比較似一人份量。自取8折4百幾蚊都好唔抵。

態度差 +份量少,no next time too!
2020-12-24
25 分鐘 (外賣自取)
平安夜