2023-11-13
♡♡♡📍富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓真係覺得唔錯嘅先會再食,所以今次又嚟咗呢度啦😂~覺得今次叫嘅送俾上一次更加吸引更加惹味!因為今次係叫咗挪威長腳蟹!!🤣🤣🤣真係聽到個名都覺得吸引🤭~🍽️挪威長腳蟹挪威長腳蟹真係好大隻!真係一上枱嘅時候即刻影吓相打吓卡先🤣😂!呢次係凍食嘅長腳蟹,佢嘅肉質鮮嫩且富有甜味!面且肉質勁豐滿好厚肉,食落好清爽~🥹🫶🏻🥰🍽️豉油王紅鬼蝦豉油王紅鬼蝦勁入味!真係考起到師傅嘅手勢~蝦肉好彈牙,而且覺得都幾厚肉😂🤭,有種啖啖肉嘅感覺!🤭真係令人一試上癮~🍽️蒜泥白肉蒜泥白肉係由煮熟既豬肉切成薄片,再以調味料去製作而成~但係覺得呢度嘅蒜泥白肉同平時食開嘅有少少唔一樣,覺得味道都幾特別~蒜泥白肉既肉質嫩滑,口感柔軟,有一種獨特既風味。另外覺得份量都幾多,真係幾個人都夠食呀~❣️不過記得因為蒜泥白肉係需要預訂嘅❣️
📍富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
🍽️挪威長腳蟹