2020-07-26
💛Pause It·近排見好似好多人嚟咗呢間cafe 所以我前排就同啲朋友一齊去咗試😎但係唔知點解我哋嗰日嗰杯咖啡嘅拉花唔係獨角獸 只係普通既拉花😭所以我就冇影到相啦🥺🥺·spaghetti carbonara $118佢個卡邦尼都做得幾好食 個汁creamy得黎唔會太膩 而且個溫泉蛋督穿左之後撈落啲意粉度都幾正😏😏我覺得佢啲意粉普遍黎講都幾好食 我哋另外仲嗌咗個青醬既penne個個都幾好食 個醬調味得唔錯☺️·avocado toast $72因為我哋前一日食咗勁多薯片 想懶係健康啲就嗌咗呢一個牛油果多士🙊佢個牛油果揀得幾好 個生熟度岩岩好 用嚟配麵包超夾 而且佢個水波蛋都好味keke不過我覺得佢伴碟嗰啲沙律菜冇乜汁 所以感覺草青少少🤔·crispy buffalo wings $62呢一個又係幾好食嘅 佢啲雞翼都幾大隻 而且上枱嘅時候係真係啱啱炸起 超級熱辣辣 不過我覺佢個雞翼係比較辣嘅 食完我要即刻飲嘢🙊😂😂·green apple lime soda $36因為我自己唔係好鍾意飲咖啡 所以我就好傻仔咁嗌左呢一個嘢飲😂😂佢唔會太假嗰啲糖漿味得黎係超級refreshing 係一個好好
spaghetti carbonara $118
spaghetti carbonara
avocado toast $72
crispy buffalo wings $62
green apple lime soda $36
因為我自己唔係好鍾意飲咖啡 所以我就好傻仔咁嗌左呢一個嘢飲😂😂佢唔會太假嗰啲糖漿味得黎係超級refreshing 係一個好好飲嘅梳打🍏
#rbyeat
#rbycafe
#rby💛
#rby炮台山 #rby旺角
📍北角電氣道183號友邦廣場地下18號舖
📍旺角山東街84號地下
#hkfood #香港美食 #instafood #hkfoodlover #hkfoodporn #相機食先 #hkfoodblogger #foodoftheday #852food #hkfoodblog #fotd #hungry #hkfoodie #hkig #foodgraphy #hkgirl #香港 #likeforlikes #支持小店 #旺角美食 #旺角 #mongkokfood #yellow旺角 #旺角黃店 #炮台山美食 #fortresshillfood #northpointfood #北角美食 #炮台山黃店 #yellow炮台山