2021-09-09
今日行閞APM,咁朋友已經預咗book咗呢一間校長燒肉, 咁今日見咁啱朋友亦都想試,咁就試下, 入到去入面都幾寬敞, 而且座位間隔都有空間, 所以如果燒嘢食啲油煙都可以散得快啲。咁其實呢間嘢嘅食物數量都幾多下, 咁我就略略介紹返我覺得好食果啲畀大家參詳下。 一上枱店員就攞住蝦、蠔 、牛肉同埋扇貝畀我哋去燒, 其實佢啲嘢我覺得都幾新鮮尤其是我最鍾意隻大蝦,好有鮮蝦嘅味道, 而牛我估應該可能係韓牛亦都幾juicy。亦都有魚生提供但每人每次只限攞三款, 咁有三文魚、吞拿魚、八爪魚、同甜蝦, 咁我覺得吞拿魚就係我重點推介之一。 而出面亦都有好多壽司,不過我見到大多數卷卷或三文魚壽司多D。(也有很多餃餃)咁呢度有好多嘢食,例如有多春魚、秋刀魚、鯖魚、蒜香雞中翼、印度風雞中翼、川風惹味雞中翼、蒜香雞扒、韓風香辣雞扒、同魷魚鬚, 肉類方面都有美國肥牛片、牛仔骨、一口牛、超薄牛扒、羊架、黑豚肉片、蒜香雞扒、醬醃雞腎片、豬五花、一口豚肉、秘製叉燒金沙骨等。 丸方面都有芝士魚蛋、牛丸、魚腐金菇、貢丸、白魚蛋等… 燒完啲嘢食我自己覺得大致上啲食物都算係幾新鮮。 建議食多啲羊架,抵返條數。另外飲品類亦都有好多
(也有很多餃餃)
另外飲品類亦都有好多選擇, 但係我自己重點推介就係記住食點心, 因為佢有叉燒包丶蝦餃、燒賣 等…而我個人最鍾意嘅就係食蝦餃。
最後呢一間餐廳啲食物都多, 而我見到多幾多人係呢間餐廳到食, 所以如果一家大細我覺得都幾開心,因為佢啲食物都算幾多元化及多種類, 而且佢價錢亦都set得fair, 有得食刺身、火鍋、 韓燒 、點心及甜品, 仲有啤酒畀你任飲 ,自己覺得都抵食。